Konstporren som upprör Louvren

DAILY Därför vill museerna stämma Pornhub

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Porrsidan Pornhub har lanserat en interaktiv guide som visar vägen till naket innehåll i samlingarna hos några av världens största museum. Dessutom har de publicerat porriga parafraser av vissa klassiska målningar – där de berömda motiven kommer till liv i erotiska gestaltningar.

Det uppskattades inte av Louvren i Paris och Ufizierna i Florens. Båda har hotat att stämma Pornhub efter att de använt sig av målningar från deras samlingar.

Hur ska vi förstå den här historien?
Har Pornhub gått och skaffat sig högre konstnärliga ambitioner, eller vad är det egentligen som ligger bakom det här tilltaget?
Och var går egentligen gränsen mellan konst och pornografi?

Det pratar vi om i dagens avsnitt av Aftonbladet Daily.

Gäst: Elina Pahnke från Aftonbladets kulturredaktion.

Programledare: Liv Elgenklöw.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS

Mer från Aftonbladet Daily


Publisert:

LÄS VIDARE