SD:s Mattias Karlsson svårt sjuk i covid-19

Riksdagsledamoten Mattias Karlsson (SD) är svårt sjuk i covid-19.
Riksdagsledamoten Mattias Karlsson (SD) är svårt sjuk i covid-19.

SD-toppen Mattias Karlsson, 44, vårdas på sjukhus för covid-19 – ett tag svävade han i akut livsfara.

I ett inlägg på Facebook skriver Karlsson att han inte hunnit vaccinera sig och uppmanar alla att göra det.

”Då jag uppfattat mig som frisk och stark utan underliggande sjukdomar har jag bara velat säkerställa att alla som kunde tänkas ha starkare behov av vaccinet skulle få det före mig”.

Riksdagsledamoten Mattias Karlsson, som beskrivits som Sverigedemokraternas chefsideolog, är svårt sjuk i covid-19. Han vårdas på Sankt Görans sjukhus i Stockholm, där han ”utkämpar en ganska hård och obehaglig strid mot covid-19”, skriver han i ett inlägg på Facebook.

På en bild ligger han i en sjukhussäng med en syrgasmask för ansiktet.

Akut livsfara

Enligt Karlsson har infektionen varit så pass allvarlig att den varit en fara för hans liv – men på fredagen har vårdpersonal meddelat riksdagsledamoten att den akuta faran är över.

”Idag fick jag i alla fall det glädjande beskedet att infektionen inte längre tycks fortsätta expandera i mina lungor och att den akuta faran för mitt liv därmed tycks vara avvärjd för den här gången”, skriver han i inlägget.

Viktigt i livet

Det kommer att ta lång tid för honom att bli helt frisk och återställd, skriver Karlsson. Händelsen har fått honom att inse vad som är viktigt i livet.

Han avslutar inlägget med att tacka för allt stöd han fått.

”Det är klyschornas klyscha, men snacka om att händelser som den här sätter livet i perspektiv och verkligen blixtbelyser för en vad som verkligen är viktigt och vad som inte är det”.

Var inte vaccinerad: ”Väntade för länge”

I ytterligare ett inlägg skriver Mattias Karlsson att hans inlägg skapat ett stort medieuppbåd och förklarar varför han inte vaccinerat sig.

”Då jag uppfattat mig som frisk och stark utan underliggande sjukdomar har jag bara velat säkerställa att alla som kunde tänkas ha starkare behov av vaccinet skulle få det före mig”, skriver han.

Anhöriga till honom har fått ”starka biverkningar och varit arbetsoförmögna i upp till ett par veckor efter sprutan”. Han menar att han inte hunnit vaccinera sig då han haft mycket jobb – men planerade att boka tid.

Han trodde sig ha hittat en lucka i oktober.

”Med facit i hand kan jag konstatera att jag väntade för länge och det var olyckligt”, skriver han och avslutar med att tacka sjukvårdspersonalen.

”Jag uppmanar alla som ännu inte vaccinerat sig att göra det och vill också ta tillfället i akt att utsträcka min bottenlösa tacksamhet och värme till landets fantastiska sjukhuspersonal”.

Publisert:

LÄS VIDARE