Hittade 90 skallerormar under huset

Av:  TT

Några av de giftiga skallerormar som reptilskötaren Al Wolf hittade under ett hus i Santa Rosa.
Några av de giftiga skallerormar som reptilskötaren Al Wolf hittade under ett hus i Santa Rosa.

En reptilskötare skulle bara ut på ett rutinuppdrag norr om San Francisco.

Hittills har han hittat över 90 giftiga skallerormar under ett hus och säger att det kan finnas fler kvar.

När Al Wolf fick ett samtal från en kvinna som sett en orm under sitt hus trodde han att det skulle bli ett uppdrag bland alla andra.

Han säger att han hittade en skallerorm nästan direkt, sedan en till och en till. Reptilskötaren klättrade ut i det fria, hämtade två hinkar, satte på sig säkerhetshandskar och kröp in under huset igen.

– Jag bara fortsatte att hitta ormar i nästan fyra timmar och tänkte att ”oj, det här larmet var värt att åka ut på”. Men jag var glad när jag kunde krypa ut igen för det är inte så trevligt, det är så mycket spindelväv och luktar sådär och man ligger på mage och blir smutsig, säger Wolf till nyhetsbyrån AP ett par veckor efter händelsen.

”Som ett husdjur”

Med en speciell pinne som hjälp fick han med sig 22 vuxna skallerormar och 59 ungar den dagen. När han senare kom tillbaka samlade han ihop ytterligare elva ormar, förutom en död katt och en död pungråtta. Ormarna var alla av en giftig art nordamerikansk skallerorm (Crotalus oreganus).

Men Wolf är inte rädd. Han säger sig aldrig förr ha hittat så många skallerormar under ett hus men har under sina mer än tre årtionden i jobbet bara blivit biten 13 gånger och beskriver ormarna i rekordfyndet som ”lugna”.

– Vissa kan man klappa, som ett husdjur. Men vissa går det ju inte med, säger han till lokaltidningen Press Democrat.

Placeras ut i det vilda

Ormarna under huset hade tagit sig dit för att övervintra på ett för dem säkert ställe. De ska nu, liksom andra ormar han rings ut för att ta bort, åter placeras ut i naturen, på säkert avstånd från fyndplatsen.

Själv ska Wolf återvända till huset för att se om det har kommit fler ormar dit.

– Vi vet att det redan har blivit ett bo, med tanke på ungarna och den stora mängd honor jag hittade, säger han.

Publisert: