Trendbrott i Biskopsgården – färre kriminella

Av:  TT

I juni i fjol sköts en polis till döds i Biskopsgården – en stadsdel i Göteborg som drabbats av många skjutningar.
I juni i fjol sköts en polis till döds i Biskopsgården – en stadsdel i Göteborg som drabbats av många skjutningar.

Efter flera år av hårt arbete ser polisen ett trendbrott i Biskopsgården i Göteborg – en stadsdel som plågats av många skjutningar.

Färre kriminella verkar i området och flera inflytelserika brottslingar sitter i fängelse, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

– Vi har jobbat med hårda prioriteringar mot rätt individer på rätt platser, egentligen sedan 2015, och jag tror att vi nu börjar se effekten av det här uthålliga arbetet, säger Jörgen Thorén, lokalpolisområdeschef, till radion.

För ett år sedan sköts en polis till döds i Biskopsgården, när han ryckte ut efter larm om skottlossning. Och även om det fortfarande sker skjutningar i området, ser nu polisen en förändring.

En särskild modell, som flera polisområden jobbar efter, visar på färre kriminella individer i Biskopsgården i dag jämfört med för två år sedan. Från 185 personer till 152 personer i år, där ett 40-tal av dem sitter i fängelse.

– Vi har ganska många antal mord och mordförsök som är uppklarade. Det tycker jag visar på polisens effektivitet att vi faktiskt har blivit väldigt duktiga på det arbetet, säger Jörgen Thorén till Ekot.

Publisert: