Hjältehund stoppade inbrott – fick ett hem

Foto: Nick Franco / Pennsylvania SPCA
NYHETER

När paret kom hem från mataffären märkte deras fosterhund att något var fel – och snart hade han jagat en skurk ur huset. Inte konstigt att han belönades.

– Efter det fanns det inte en chans att vi inte skulle adoptera honom, säger husse Nick till The Dodo.

Nick Franco och Kari MacDonald i Philadelphia, USA, sörjer fortfarande sin hund Buddy, som gick bort i mars. Därför kände de inte att de var redo att ta sig an en ny hund, men när de erbjöds att vara fosterfamilj åt treåriga pitbull-hunden Benny ställde de ändå upp.

Benny skulle egentligen bara bo hos paret under en kortare tid.

– Det kändes för tidigt för att ta in en ny hund i våra hjärtan på heltid, säger Nick till The Dodo.

Men de började snart förälska sig i byrackan. Redan de första dagarna började de leka med tanken på att adoptera honom trots allt. Och sedan kom dagen när familjen blev oskiljaktiga.

Hunden var misstänksam

Tidigare i veckan kom Nick, Kari och Benny hem från mataffären. Benny hoppade direkt ur bilen och visade att han ville in i huset så snart som möjligt. Han tycktes märka att något var fel.

När de kom in märkte Nick och Kari att hemmet var lite stökigare än de väntat sig. Men de blev inte misstänksamma förrän Benny började springa runt, lukta och skälla.

– När det hände förstod jag att vi hade blivit utsatta för ett inbrott, säger Nick.

”Det bara klickade”

Till sist ropade Nick mot övervåningen att hans hund var arg och uppmanade inbrottstjuven att lämna huset omedelbart. Och det fick sin verkan. Bara någon sekund senare hörde de ett fönster öppnas på övervåningen.

Tjuven hade flytt – utan något byte, tack vare den modiga och uppmärksamma hunden. Efter det fanns ingen tvekan – paret adopterade Benny direkt.

– Det bara klickade. Det fanns inte en chans att vi inte skulle adoptera honom efter det, säger Nick.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA

Hundar