Drog kabel på gym – hittade skarpladdat vapen i taket

NYHETER

En elektriker skulle dra en kabel på ett gym i Norrköping när han hittade en skarpladdad pistol gömd i innertaket skriver Norrköpings Tidningar.

Bredvid låg en väska med dopningspreparat och 70 000 kronor.

Den tidigare ägaren har nu åtalats för vapenbrott och dopningsbrott.

Det var i i januari förra året som en elektriker skulle dra in en fiberkabel på ett kontor på gymmet i Norrköping.

I innertaket hittade han då till sin förvåning en skarpladdad pistol av modellen Makarov med kaliber 9 mm, som låg invirad i en tröja.

Bredvid låg även extramagasin, en väska med dopningspreparat samt 70 000 kronor i kontanter.

Tidigare delägare i gymmet

Elektrikern kontaktade polisen som genomförde en husrannsakan. Föremålen visade sig tillhöra en 45-årig företagare som nu åtalas för vapenbrott, ringa dopningsbrott, ringa vapenbrott och ringa narkotikabrott vid två tillfällen

Utöver föremålen i innertaket hittade polisen även en plånbok som tillhörde företagaren och Hells-Angels-kalendrar i en låda skriver tidningen.

Den åtalade företagaren var tidigare delägare i det aktuella gymmet och ska enligt Norrköpings tidningar tidigare utsatts för flera grova brott med koppling till kriminella gäng.

”Varit hett kring honom”

En av de nuvarande ägarna uppger att denne inte kände till de gömda sakerna medan den andre ägaren kände till att 45-åringen varit inblandad i ”heta” affärer.

”Han har haft affärer som jag inte vill bli inblandad i. Det har varit ”hett” kring honom.” uppger en av de nuvarande ägarna i förhör.

Den nu åtalade företagaren förnekar att vapnet var hans, trots att analys visat att hans DNA fanns på pistolen. Han ställer sig även nekande till de andra brotten.

ARTIKELN HANDLAR OM