Statsministern ratar nyköpta huset

Publicerad:
Uppdaterad:

Anitra och Göran bygger nytt på mångmiljon
-gården

större och bekvämare Göran Persson och Anitra Steen drömmer om något bättre på hemmanet de köpte. – Vi ska bli gamla där och vill ha något bekvämare, säger Anitra Steen, som tänker sig att bygga nytt.
Foto: ulf HÖJER
större och bekvämare Göran Persson och Anitra Steen drömmer om något bättre på hemmanet de köpte. – Vi ska bli gamla där och vill ha något bekvämare, säger Anitra Steen, som tänker sig att bygga nytt.

Göran Persson och Anitra Steen ratar de gamla husen på sin gård Torp.

I stället bygger de ett eget drömhus där.

- Vi ska bli gamla på den här gården. Då har vi tänkt att vi kan behöva en bekvämare bostad, säger Anitra Steen.

Foto: HENRY LUNDHOLM
ROMANTIKEN SPIRAR Göran Persson och Anitra Steen drömmer om ett liv nära naturen.

I våras köpte statsminister Göran Persson och hustrun Anitra Steen, vd på Systembolaget, gården Torp i hjärtat av Sörmland. Pris: 12,5 miljoner kronor.

För miljonerna får de 192 hektar åker och skog. På fastigheten finns en äldre huvudbyggnad, ytterligare ett större bostadshus och flera små stugor, alldeles intill Båvens strand.

Men båda bostadshusen är uthyrda. Den äldre, slitna huvudbyggnaden till en utomstående. I det andra bostadshuset bor gårdens säljare.

- Vi arrenderar marken ytterligare en tid och har tänkt bo kvar i huset. Det är vi överens med statsministern om, säger Harriet Eriksson, vars make Leif Eriksson i dag driver gården.

Dessutom passar de två bostadsbyggnaderna inte statsministerparet, enligt Anitra Steen.

Vill ha något annat

Hon vill ha något annat.

- Vi har en hyresgäst i det hus som varit huvudbyggnaden tidigare. Vi har tänkt, Göran och jag, att vi ska bli gamla på den här gården. Då kan vi behöva en bekvämare bostad, sa Anitra Steen i går i Ekots lördagsintervju.

Att rusta upp den gamla vita huvudbyggnaden kräver dessutom stora investeringar.

Anitra Steen vill inte gå in på hur stort det nya huset planeras att bli, eller när det kan bli byggstart.

Paret har redan lagt ut 12,5 miljoner på att köpa gården. Att bygga nytt kostar ytterligare miljoner.

- Den här gården har kostat mycket också för oss. Men vi gör ett medvetet val och en medveten prioritering. Vi värdesätter att få bo nära naturen och tycker om tanken att få driva den här gården, säger Anitra Steen.

Petter Ovander

Publicerad: