Här lämnas Per ensam

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-07-15

Framförde sin solohit utan Gyllene Tider

GESSLES SOLONUMMER Mitt i konserten gör Gessle plötsligt en egen låt från sin soloplatta. Övriga medlemmar i Gyllene Tider går av scenen. Endast Mats ”MP” Persson är kvar och ackompanjerar.

HALMSTAD

Per Gessle rev av solohiten "Här kommer alla känslorna".

Då lämnade Gyllene Tider scenen.

-Det kändes bäst att göra så eftersom det är Pers låt, säger Micke "Syd" Andersson.

Regnet duggade över de 23 400 fansen inne på Örjans Vall.

Tonerna till "Solsken" - från nya plattan "Finn fem fel" - hade precis tystnat. Några av fansen längst framme vid staketet började sjunga.

Då valde Per Gessle att spela sin solohit "Här kommer alla känslorna (på en och samma gång)".

Utan bandet.

- Jag kan förstå att vissa ställer sig frågan varför vi spelade den. Men samtidigt hade många säkert undrat varför vi inte hade spelat just den låten om vi bara hade kört material från Gyllene Tider, säger Per Gessle.

Bara "MP" kvar

Micke "Syd" Andersson, Göran Fritzson och Anders Herrlin lämnade scenen. Endast Mats "MP" Persson ackompanjerade sångaren Gessle.

- Jag har inga problem med att Per spelar en av sina sololåtar. Men då sa vi: okej, Per, det är din låt och då är det bäst att du gör den själv. Vi kom alla överens om att det kändes bäst att göra så, säger Micke "Syd" Andersson.

Har just det låtvalet diskuterats?

- Vi har självklart diskuterat huruvida vi ska spela just den låten. Men låten känns relevant eftersom den är så jättestor. Är det show publiken vill ha - då får man bjuda på show, säger Micke "Syd".

Per, finns inte risken att fokus tas från Gyllene Tider när du spelar en av dina sololåtar?

- Nä, jag tror inte det. Jag har ju skrivit alla låtarna. Men det hade varit en annan sak om jag hade spelat fyra-fem låtar från "Mazarin"-plattan, säger Gessle.

Champagneskål

Det var glada miner backstage efter premiären.

Gyllene Tider skålade i champagne, Per Gessle drog vitsar och "MP" skojade med sitt champagneglas.

- Jag tycker att det var en supervass premiär. Det enda jag var rädd för innan var tekniska problem, säger Gessle och fortsätter:

- Jag har en skräckpremiär i hyfsat färskt minne från 2001 med Roxette då halva PA:t lade av inför 15 000 människor. Men i dag gick allting väldigt bra.

- Vi är bättre nu än någonsin, fyller Micke "Syd" i.

Premiären är avklarad.

Bara 20 konserter kvar.

Ronnie Sandahl