Underhållande upptåg

Foto: STOR FEST Basement Jaxx radade upp ett helt knippe kvinnliga vokalister som vet hur man levererar en show. Upptågen hade lätt kunnat bli fåniga, men till bandets uppsluppna grooves fungerar det utmärkt.
NYHETER

Några stadiga duschar regn gör sitt bästa för att dämpa känslorna i folkhavet, men vad hjälper det när Simon Ratcliffe och Felix Buxton sveper in på festivalens största scen med vad som visar sig bli festivalens största fest. Hittills, i alla fall.

Basement Jaxx fyller på sin maskinpark med trummor, percussion, gitarrer och allehanda keyboards. Dessutom radar de upp ett helt knippe kvinnliga vokalister som inte bara har stämband bultande av soul, utan även vet att leverera show.

Spexar loss

Till den patenterade mixen av house, disco, soul och rock dansar och spexar sångerskorna loss mellan otaliga klädbyten, som rymmer allt från Musse Pigg-öron till dominatrix-dräkter i latex.

Det är måhända inte det coolaste man kan se men desto mer underhållande.

Och upptågen hade lätt kunnat bli fåniga med en annan sorts band, men till Basement Jaxx uppsluppna grooves passar den här lekstugan ypperligt.

Britterna blandar klassikerna från debutalbumet ”Remedy” med nya nummer som ”Supersonic” och ”Cish cash”. De sistnämnda sväller massor i tyngd här, när tiotusentals leriga par fötter hjälper till att hålla grooven i gång.

När de dessutom blandas upp med fräckt snodda fragment från Ushers ”Yeah” och White Stripes ”Seven nation army” är det extremt svårt att ha tråkigt.

Basement Jaxx

Håkan Steen