Såpafolk äga ej tillträde!

NYHETER

På lekis och de första åren i skolan tjatade lärarna om att alla skulle få vara med och leka. Till skillnad från vuxna människor - som får välja sina vänner - skulle kidsen tvingas att hänga med folk de inte gillade. Och så här i retrospektiv kan man fatta varför. Det är ju synd om barn som inte får vara med när alla andra leker.

Däremot kan man fråga sig om det verkligen är nödvändigt att behandla vuxna med samma silkesvantar. Måste alla få vara med och leka? Även där de verkligen inte har någonting att göra?

Ja, i skivbranschen verkar det i alla fall funka så. Där får alla som vill vara med och sjunga in skivor, precis som alla barn i tvåan får vara med och klistra ihop tomtar av flirtkulor - trots att vissa av dem aldrig i helvete kommer att gå att sälja på julmarknaden.

Jag dristar mig till att säga att kommande verk av såpamänniskorna Linda Rosing och Olivier de Paris - som det har rapporterats om på sistone - kommer att tillhöra den där förbaskat svårsålda kategorin. Den där som existerar bara för att det ska vara lika för alla

Karolina Fjällborg