Elever i Borås får gratis busskort – under sommarlov

Även i år kommer ungdomar i Borås kunna åka gratis på sina busskort under sommarloven. Det presenterade kommunstyrelsen under tisdagen.

– Vi vill att alla ungdomar ska kunna ha ett aktivt sommarlov oavsett ekonomiska förutsättningar, säger kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S) till Borås Tidning.

Borås stad gör en miljonsatsning på sina ungdomar och erbjuder gratis busskort även under sommaren, rapporterar Borås Tidning.

Busskortet har tidigare finansierats av regeringen men i årets M-KD-budget avsattes inga medel för korten.

I stället föreslog Vänsterpartiet att Borås stad skulle prioritera frågan – och nu har det tagits emot av kommunstyrelsen.

– Vi vill att alla ungdomar ska kunna ha ett aktivt sommarlov oavsett ekonomiska förutsättningar, säger kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S) till tidningen.

Får hämta ut kortet själva

Busskorten kommer inte att delas ut till alla elever. De elever som vill ha ett resekort har möjligheten att hämta ut ett.

Ida Legnemark, gruppledare för vänsterpartiet är nöjd över att Borås Stad valt att avsätta pengar för busskorten.

– Vi vet att det är många familjer där man inte har ekonomiska förutsättningar att åka iväg på semester och då är ett busskort viktigt för de ungdomarna, säger Legnemark till Borås Tidning.

Publisert:

LÄS VIDARE