Hon är världens äldsta levande person

Här är världens äldsta levande person.
Här är världens äldsta levande person.

Nu är det klart – Kane Tanaka från Japan är ”världens äldsta levande person”. Under lördagen firades 116-åringen efter att ha blivit inskriven i Guinness Rekordbok.

Kane Tanaka är en dam från Tokyo, Japan som brukar gå upp sex på morgonen för att lösa mattegåtor och som tycker om att spela Othello.

Det som dock särskiljer henne från de flesta äldre damer är att Kane är hela 116 år gammal, vilket gör henne till den äldsta levande personen – i hela världen.

Under lördagen firades hon med en ceremoni på det äldreboende hon bor på i Fukuoka, Japan, skriver Guinness World Records.

Genomlevt två världskrig

Kane föddes den 2 januari år 1903 – samma år som det motoriserade flygplanet uppfanns av bröderna Wright.

Hon är det yngsta barnet i en syskonskara på sju och har under sin livstid genomlevt två världskrig och överlevt flera svåra operationer, bland annat en för magtarmscancer.

Under onsdagen firades hon av nära och kära efter att ha blivit officiellt utsedd till ”världens äldsta levande person” av Guinness.

För att bli världens äldsta person någonsin behöver hon dock genomleva några år till innan hon slår fransyskan Jeanne Louise Calment – som dog vid 122 års ålder.

Senaste personen att vara ”världens äldsta levande” var Chiyo Miyako, som gick bort i juli förra året vid 117 års ålder.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN