Terrordåden i Köpenhamn

Vittnet: ”Det liknade en avrättning”

Av: 

Anders Munck

Victor Stenquist

Kenan Habul

NYHETER

KÖPENHAMN/STOCKHOLM. En man i 40-årsåldern sköts till döds vid arrangemanget om yttrandefrihet i Köpenhamn – framför chockade vittnen.

– Jag såg en gärningsman skjuta en civil man i bröstet. Det liknade en avrättning, säger ett ögonvittne till Ekstrabladet.

Tipsa | Aftonbladet

Lars Vilks
Lars Vilks

Tre poliser skadades och en person dog vid attentatet i Köpenhamn.

– En civil person är död, säger danske polisen Henrik Blandebjerg till Aftonbladet på plats.

”Liknade avrättning”

Ekstrabladet har pratat med ett ögonvittne till attentatet.

Vittnet såg bara en person skjuta. Han beskriver gärningsmannen som 185-190 centimeter lång. Mannen ska ha öppnat eld på nära håll mot ett av offren, en man i 40-årsåldern som senare avled.

– Jag såg en av gärningsmännen skjuta en civil man i bröstet. Det liknade en avrättning, säger ögonvittnet.

Aftonbladet har också träffat en kvinna som bor precis i närheten som hörde skottlossningen – och sen tog hand om den skjutne civile personen.

– Jag såg en man som låg utanför lokalen. Han låg på marken och var svårt skadad. Jag såg att han var träffad i överkroppen, vid bröst- och axelpartiet, säger kvinnan till Aftonbladet.

Ska undersöka

Kvinnan, som inte vågar uppge sitt namn, har en filt runt kroppen och får vänta utanför avspärrningarna innan hon kan få ta sig åter in i sitt hem.

Mellan 20 och 40 skott ska ha avlossats vid 15.30-tiden mot mötet som gick under namnet ”Konst, hädelse och yttrandefrihet” och hölls på kulturhuset Krudttønden i stadsdelen Østerbro. En av dem som skulle ha talat var den kontroversielle svenske konstnären Lars Vilks.

Runt lokalen är det stora avspärrningar och ett mycket stort antal poliser. Både danska och svenska polisbilar syns i området.

Poliser från den danska tekniska roteln är på plats och har börjat göra undersökningar.

En flyktbil ska ha hittats i stadsdelen Østerbro. Enligt Sydsvenskan hittades fordonet två kilometer norr om attentatsplatsen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Terrordåden i Köpenhamn

ÄMNEN I ARTIKELN

Terrordåden i Köpenhamn