Låg död i lägenhet i två år

1 av 2 | Foto: LINN MALMEN
En kvinna hittades död i sin lägenhet i förra veckan – två år efter att hon avled, enligt Värmlands Folkblad. ”Det är hemskt att det kan vara så här i Sverige, säger Bo Lennart Christensen”, som var med och hittade kvinnan, till Aftonbladet.

avChristoffer Malm

NYHETER

En kvinna hittades död i sin lägenhet i förra veckan – två år efter att hon avled, enligt Värmlands Folkblad

– Det är hemskt att det kan vara så här i Sverige, säger Bo Lennart Christensen, som var med och hittade kvinnan, till Aftonbladet.

Kvinnan som var i 70-årsåldern bodde i ett lägenhetsområde i Karlstad.

Hon hittades av Bo Lennart Christensen, fastighetsförvaltare.

– Det var en fuktskada i lägenheten under. Vi ville gärna in i hennes lägenhet för att kolla om det var samma problem där, säger Bo Lennart Christensen.

Men när han inte lyckades få kontakt med kvinnan tog han kontakt med kronofogden och en låssmed. Tillsammans öppnade de dörren till lägenheten.

– Jag gick inte in först utan det gjorde en tjej från kronofogden. Jag hann inte gå in förrän hon kom ut och hade sett det hemska. Sen gick jag aldrig in, det fanns ingen anledning, säger han.

Har legat i två år

Ingen vet hur länge kvinnan har varit död, men polisen tror att det rör sig om två år.

– Det är en uppskattning gjord utifrån de fynd som fanns i lägenheten, säger Tommy Lindh, pressinformatör vid Värmlandspolisen, till VF.

Bo Lennart Christensen berättar att kvinnans avgifter till föreningen kom regelbundet, så de hade ingen anledning att misstänka att något var fel.

– Här kom det in pengar och avgiften var betald.

"Det är hemskt"

Fastighetsförvaltaren Bo Lennart Christensen tycker att händelsen är obehaglig.

– Jag tycker att det är hemskt. Att det kan vara så i Sverige att folk inte har en anhörig. Det är kanske inte sista gången någon ligger död så länge, säger han till Aftonbladet.

Även polisen Tommy Lindh är tagen.

– Det är oerhört beklämmande över att människor avlider på det här sättet. Mycket sorgligt, säger han till Värmlands Folkblad.