Sommar – då syns din fula gaddning

1 av 7 | Foto: FREDRIK FRANSSON
Erik Hillströms och Linus Clahr.
NYHETER

Vi klär oss linnen, shorts eller ingenting. Sommaren blir kroppskonstens högtid.

Men på stranden kan tatueringen du inte vill visa vara svår att dölja.

– Jag tatuerade mig själv fyra på natten på en efterfest, säger Linus Klar, 22, till Aftonbladet.

Tipsa | Aftonbladet

Tatuering är sannolikt mer populärt än någonsin. Och det är nu i sommarsolen på stranden som "gaddningarna" kommer fram.

Men alla tänker inte två gånger innan nålen träffar huden. Här är några Bollnäskillar som erfarit det den hårda vägen.

– Min är ganska bra gjord så jag vill inte kalla den misslyckad. Det är mer motivet och att vi inte visste vad vi gjorde, säger Erik Hillströms, 34.

Han vaknade upp efter en blöt kväll på en Sweden Rock-kryssning på Finlandsbåten. Med en svidande känsla i nacken. Han hade låtit tatuera in en decimeterlång penis med en mustasch, mantel och bandet Twisted Sisters logga. Och en blixt.

Erik döljer oftast "superpenisen" under sitt långa hår. Men när bandets sångare Dee Snyder fick se bilden såg han till att den snabbt spreds på sociala medier. Erik tyckte det var kul, men ibland blir det lite pinsamt.

– Jag tyckte det var jobbigt när jag hade problem med ryggen och gick på massage. När hon lyfte på håret och såg den blev det alldeles tyst. Sen hörde jag hur hon fnittrade till.

"Det var efterfest"

Kompisen Linus Klar, 22, köpte en egen tatueringsmaskin för tre år sedan. Den låg länge oanvänd, tills kompisgänget fick för sig att testköra klockan fyra på natten.

Nu går ett helt gäng Bollnäsbor runt med konstiga streckgubbar på kroppen.

– Det var förra sommaren och fint väder i parken. Det blev efterfest hemma hos mig. Vi lyssnade på hårdrock och tyckte sedan det kunde vara kul att testa den. Vi skrev lite på insidan av låren, säger Linus Klar.

Nu har han "existens" och "vi har bara kul" skrivet på låret, bredvid en hiskeligt ful dödskalle med korslagda ben. De skakiga linjerna säger han inte enbart beror på alkoholen.

– Jag tror inte att jag har en enda kompis som är bra på att rita.

Bägge skinkorna har fått smaka på nålen och han har hemmagjorda tatueringar här och var – till och med på det allra heligaste.

– Där fram kan man säga, på själva grejen. Och fötterna har råkat illa ut, och öronen, säger han. Men jag gav bort maskinen här i veckan för att jag inte vill ha den hemma längre.

Var femte ångrar sig

Både Linus och Erik har skickat in tatueringsbilder till en tävling på Facebook, "Sveriges fulaste tatuering", där vinnaren får gratisbehandlingar för att ta bort tatueringar.

Veronica Stengård är certifierad laserterapeut på Odenplans skönhetscenter som anordnar tävlingen.

– Nu har inte jag beläggen framför mig men 20 procent av alla som tatuerar sig ångrar sig, och jag tror inte det ligger så långt från sanningen. Många ångrar sig eller så har det blivit fel, säger hon.

Får ni fler kunder?

– Jag tror att fler vet om att det går att göra något åt problemet. Förr fanns kirurgiska alternativ som inte var så lockande, men nu finns bra alternativ med laserteknik.

Hur ser det ut efteråt?

– De allra flesta får bort allting, men i vissa fall kan det finnas en skugga kvar. Till exempel är det svårt att få bort tatueringar med många färger i.

Vilken är den konstigaste tatuering du tagit bort?

– Det var en på insidan av läppen som var speciell. Mest för placeringen.

Men alla vill egentligen inte ta bort sin udda tatuering. Erik Hillströms säger att han skickade in bilden mest på kul.

– Jag tänkte inte så mycket på tävlingen utan på att det var en massa andra som skickat in bilder på sina tatueringar. Jag kikade lite och såg några riktigt hemska, säger Erik Hillströms.

Linus Klar däremot, han vill gärna bli av med några.

– Kanske den på ena foten, den vill jag ha bort. Det står Botil, en polares smeknamn, och en stor glad gubbe.