Flera skadade efter tågkollision

avIda Persson

Ett pendeltåg har krockat med en lastbil i södra Kalifornien.

Minst 30 personer skadades när tåget spårade ur, rapporterar AP.

Kraschen inträffade i staden Oxnard i Ventura County vid 15-tiden, svensk tid, rapporterar NBC. Tre tågvagnar på ett Metrolink-tåg välte efter en kollision med en lastbil. Lastbilen stod på spåret när kollisionen inträffade, enligt tv-kanalen ABC7, skriver TT.

– Varför personen stannade på spåret är fortfarande oklart, säger Metrolinks talesperson Scott Johnsson till CNN, som uppger att tågchauffören var "chanslös".

Enligt polisen började lastbilen brinna kraftigt efter kollisionen. Lastbilschauffören, som ska ha flytt scenen efter olyckan, kunde senare gripas.

Minst 30 skadade

Minst 30 personer skadades i olyckan, rapporterar AP. Fyra av dem var så allvarligt skadade att de fick föras akut till sjukhus, skriver CNN. Räddningstjänst, som utlyste en så kallad kod orange efter olyckan, var snabbt plats för att ta hand om de skadade. En timme efter olyckan hade en majoritet av passagerarna evakuerats.

Enligt ABC News klarade sig lastbilschauffören oskadd.

Tåget var på väg från Ventura County till Los Angeles, skriver Metrolink på Twitter. De uppmanar nu resenärer att hitta alternativa resvägar mellan Ventura och Los Angeles.

Oxnard ligger cirka 10 mil utanför Los Angeles.

Texten uppdateras.