Mördarna kan ha haft medhjälpare inne på krogen

1 av 32 | Foto: Blommor och ljus för att minnas och hedra offren.
NYHETER

GÖTEBORG. Mördarna har fångats på övervakningsfilmer inne i restaurangen, erfar Aftonbladet.

Enligt en källa med insyn i utredningen visar filmerna hur männen går in, skjuter vilt runt omkring sig och sedan lugnt lämnar platsen.

– En teori är att de hade en spanare inne eller utanför krogen, säger en poliskälla.

Restaurangen på Vårväderstorget har övervakningskameror som var i gång i onsdags kväll, uppger källor med insyn i utredningen.

Kamerorna har fångat hur gärningsmännen går in genom entrén iförda dödskallemasker och handskar. En av dem har en gul polisväst på sig. Båda är beväpnade med automatvapen.

Polisen utreder nu om det kan finnas ytterligare personer inblandade i mordet.

– Gärningsmännen visste att deras offer satt inne i lokalen. En teori är att de kan ha haft någon på plats som spanade och meddelade när det var dags att slå till, säger en person inom polisen.

”Mejar vilt runt omkring sig”

Väl inne i restaurangen agerade skyttarna bestämt.

– En av männen börjar skjuta runt i lokalen. Han mejar vilt runt omkring sig. Den andra riktar in sig på några gäster. Han går fram och skjuter dem i huvudet, säger en källa med insyn.

När magasinen tömts plockar en av männen fram en mobiltelefon och filmar runt i lokalen.

– Han filmar nära golvet där skadade ligger, säger Aftonbladets källa.

Männen går sen lugnt ut genom entrédörren. De försvinner ut på Vårväderstorget och bort från platsen.

Enligt uppgifter till GP finns det fyra kameror i lokalen. En vid entrén, en i köket, en riktad mot baren och en riktad mot bakdörren. GP:s källa uppger dock att bilderna är ganska gryniga.

Överlämnat till polisen

Aftonbladet har tidigare skrivit att det finns tre övervakningskameror uppsatta i de gula ingångarna till Vårväderstorget. Materialet är enligt det kommunägda fastighetsbolaget Göteborgslokaler överlämnat till polisen.

Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland, kan inte bekräfta att det finns kameror inne i restaurangen.

– Men om det fanns det har vi naturligtvis säkrat det. Vad som i så fall eventuellt har framkommit är något som stannar hos polisen.

ARTIKELN HANDLAR OM