Mor till misshandlad baby häktad

NYHETER

I förra veckan fördes den då 16 dagar gamla babyn till akuten med flera brutna ben.

På onsdagen häktades hennes mamma av Svea hovrätt.

Häktningen skedde sedan assistentåklagare Joakim Eriksson överklagat Stockholms tingsrätts beslut att sätta föräldrarna på fri fot i lördags. De var då anhållna som misstänkta för grov misshandel, men domstolen ansåg inte att bevisningen räckte.

– Mamman till babyn häktades, bekräftade advokat Ann-Christin Redmar för TT på onsdagen.

– Hon känner naturligtvis en jättestor besvikelse. Hennes förhoppning var att hovrätten efter den här förhandlingen skulle komma fram till samma slutsats som tingsrätten gjort.

Vad det gäller kvinnans berättelse av vad som skett säger Redmar enbart att ”hon förnekar brott”.

Det var i torsdags i förra veckan som den då 16 dagar gamla flickan fördes till akutmottagningen på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna. Hennes högra överarm var bruten, men läkarna påträffade också en rad äldre skador som väckte deras misstankar om att flickan blivit brutalt misshandlad: flera frakturer och sannolikt även blödning i hjärnan. Flickan hade också en blödning i höger öga och blåmärken vid det vänstra.

En överläkare på sjukhuset polisanmälde den misstänkta misshandeln och sociala myndigheter beslutade att omhänderta flickan och hennes 20 månader gamla storebror.

Det är ännu oklart om pappan häktats eller inte.