Smash and grab-kupp mot butik i Limhamn

NYHETER

Vittne som försökte stoppa stölden misshandlades

MALMÖ

Klockan ett på söndagsnatten hördes en smäll över Limhamn.

När grannarna tittade ut kunde de se hur en bil hade kört rakt in i genom skyltfönstret på Expert-butiken på Linnégatan.

Två män med rånarluvor började sedan att lassa in digitalkameror, plasmaskärmar och videokameror i en annan bil som de ställt utanför.

Ett vittne som hört smällen skyndade sig till platsen och såg hur de båda männen bar ut stora platta tv-apparater från butiken.

– Vittnet försöker då ta nycklarna som sitter i bilen som de fyller med stöldgods, för att försöka hindra dem från att lämna platsen, säger Bo Engerby, inre befäl vid Malmöpolisen.

Men en av tjuvarna upptäckte försöket och började hota och misshandla vittnet. Sedan fortsatte gärningsmannen att tömma butiken.

Falskregistrerade

Båda bilarna var falskregistrerade och anmälda stulna. När polisen kom till platsen hade tjuvarna redan försvunnit in mot Malmö i hög fart.

– Vi har i nuläget inga misstänkta. Signalementet på de båda tjuvarna är vaga eftersom båda bar rånarluvor, säger Bo Engerby till Punkt SE.

I nuläget är det okänt hur mycket varor tjuvarna kom över eftersom inventeringen inte kan göras förrän den tekniska undersökningen är klar.

För Sydsvenskan.se beklagar polisen att det tog så lång tid att komma till platsen. I inledningsskedet trodde polisen att det rörde sig om en trafikolycka och skickade i stället flera räddningsfordon till platsen.

Titti Jersler