”Vi har stått och tittat på träd som faller”

NYHETER

Läsarna: Ett fascinerande men otäckt skådespel

Vi bor i ett villaområde i Mariestad. Under hela dagen idag har vi kunnat stå och titta på träd som faller, skriver Trolliz.

Sista gången jag räknade var det 26 träd som jag kunde se från balkongen som fallit.  På morgonen efter Gudrun räknade vi till 10 omkullfallna träd. Vi har alltså stått och tittat på ett fascinerande men otäckt skådespel!

Här i Eksjö har det blåst kraftigt i stort sett hela dagen och kvällen, rapporterar Magdalena. Många träd och granar har knäckts av vinden och hamnat på vägarna. Men det känns som att det börjar lätta lite grann nu, hoppas jag!

Vad gör militären?

I Skaraborg blåser det som fasen, är dock tacksam att vi inte bor vid kusten i sånt här väder, skriver Lenny. Ett par stora plåtbitar som skyler veden är dock allt(?) som flyttat på sig för vår del. Har haft strömavbrott ca 5 minuter, tänker på de som har det värre. Så vi har kanske tur i oturen...

Undras vad militären gör i sådant här väder? I sådana här lägen, när naturen slår till för fullt, har de ju alla möjligheter visa sig från bästa sidan när de behövs!

Fullt ös

Här i Växjö blåser det rejält, rapporterar Linda.

Man blir riktigt rädd ibland av ljudet av de värsta vindarna även om man är inomhus.

Flera vägar avspärrade här runtomkring p g a nedfallna träd.

Vi bor mitt i stan nästan och en stor sektion av vårt staket har blåst ner och tjocka stenstolpar som gått av på grund av detta.

Dessutom välte ett stor enbuske på vår tomt som fick sågas ner för att inte fördärva grannens staket.

Fullt ös med andra ord.

Grannen såg trädet falla mot huset

Tre fallna träd... Stora rackare dessutom, två tallar och en gran, skriver Annsann. Granen och en tall föll mot grannens hus, han såg dem komma emot huset när han låg och kollade på TV. Som tur var träffade de inte direkt på huset fast en liten bit av taket på en utbyggnad förstördes.

Strömmen försvann och var borta i fyra timmar, ingen större fara alltså. Efter Gudrun är man beredd på det mesta.

Bor en bit utanför Borås.

Lugnt i Södertälje! slår däremot potetmosen fast.

Stilla som i graven, VAR ÄR STORMEN ?

aftonbladet.se