Premiär i dag för Bröllopsbloggen

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-02-19

Aftonbladet.se:s Susanna Vidlund ger råd och inspiration åt giftassugna

Det började med att hennes fästman Tommy skickade två dussin röda rosor till Aftonbladets redaktion.

Nu startar Aftonbladet.ses reporter Susanna Vidlund ”Bröllopsbloggen” – med goda råd åt giftassugna.

Ny blogg Susanna Vidlund, reporter på aftonbladet.se i giftastagen.

Chockfrieriet den 30 januari ledde till att featurechefen Malin Kaldo kom med förslaget att Susanna skulle starta en blogg om sin bröllopsplanering. Och hon var inte sen att tacka ja.

– Jag har har inte bloggat tidigare, men det kändes lite kul och jag jobbar ju faktiskt på en nättidning, säger Susanna Vidlund.

Hon har varken bestämt till eller plats eller huruvida vigseln ska vara borgerlig eller kyrklig och i bloggen kommer Susanna att skriva om de olika stegen fram till bröllopet.

– Målet är först och främst att de som själva planerar eller drömmer om att gifta sig ska hämta inspriration, sen hoppas jag att den ska vara rolig också, förhoppningsvis även för dem som inte ska gifta sig, säger Susanna Vidlund.

”Pappa har ingen kostym!”

Det är mycket som ska göras och bara en sån sak som att berätta för nära och kära kan leda till oväntade reaktioner.

– Vissa tycker synd om mig när jag säger att jag ska gifta mig. Några veckor efter att jag berättat om planerna kom en tjej och frågade: ”Har du inte ändrat dig?”, berättar Susanna.

Andra reaktioner har mer praktisk karaktär:

– När jag berättade för mina föräldrar frågade mamma oroligt: ”Jaha, vad ska man ha för kläder på sig då, och pappa har ju ingen kostym!”, eller i vart fall ingen han vill ha på sig. Då sa jag att han nog får köpa en ny.

En som ännu inte vet om bröllopsplanerna men som förmodligen kommer att spela en huvudroll vid vigseln är Susannas kusin Cecilia.

– Idag ska jag träffa henne och be henne vara tärna på bröllopet – och hon vet inte ens att jag ska gifta mig. Vi får se om jag hinner berätta det själv eller om hon hinner läsa det först på aftonbladet.se, säger Susanna Vidlund.

Läs Susannas bröllopsblogg!

David Nannini Nilsson

ANNONS