Nytt dna pekar ut föräldrarna

NYHETER

Polisens teori stärkt – nu väntar nya förhör med föräldrarna

LONDON. Nya bevis pekar ut föräldrarna – igen.

Färska dna-prover kopplar Kate och Gerry McCann till Madeleines försvinnande.

Nu väntar nya förhör.

Foto: Madeleine McCann.

Polisen har skickat nya dna-spår som hittats på hotellanläggningen, i McCanns lägenhet och i deras hyrbil till rättsmedicinska institutet i Birmingham.

Nu har resultaten kommit.

– Det här är ett väldigt komplext fall och proverna är inte alltid fullt bindande. Men de nya bevisen bekräftar polisens nuvarande teori och får fler pusselbitar att falla på plats, säger källa till Daily Telegraph.

Flera analyser

Brittiska och portugisiska polisen tog hjälp av Forensic Science Service, FSS, i Birmingham redan i juli.

Det är världsledande inom avancerad dna-teknik och har fått analysera ett dussintal dna-prover från hår, fibrer och kroppsvätskor.

De förra provsvaren som kom i augusti ledde till att Kate och Gerry McCann togs in på förhör. I efterhand har polisen hävdat att bevisningen var så stark mot Kate McCann att de ville häkta henne.

Paret åkte hem till England dagen efter. Men de kan nu tvingas återvända till Portugal för nya förhör.

Kate McCann misstänks ha råkat döda sin dotter med en överdos sömnmedel och att sen tagit hjälp av sin man att dumpa kroppen.

Enligt brittiska tidningar bekräftar dna-analysen att polisen är inne på rätt spår genom att peka ut Kate och Gerry McCann som huvudmisstänkta.

Hittats i bilen

Familjens anhöriga hävdar att dna-spåren som hittats i bilen, som paret McCann hyrde 25 dagar efter Madeleines försvinnande, kommit från flickans syskon, hennes leksaker eller kläder. Den möjligheten har dock avförts i utredningen. Spåren kan dock inte bevisa att Madeleine är död.

Inget att dölja

Paret McCanns talesperson Clarence Mitchell säger att föräldrarna inte har fått information från polisen om de nya provresultaten.

– Så de vet inte vad det här innebär. Men Kate och Gerry har inget att dölja, säger Clarence Mitchell till Evening Standard.