Madeleines sista timmar

NYHETER

Barnflickan: ”Jag har knappt ätit eller sovit. Jag vill åka tillbaka till Portugal.”

1 av 2

LONDON. Barnflickan Catriona Baker, 20, tog hand om Madeleine dagen hon försvann.

Hon kan nu bli föräldrarnas huvudvittne.

Familjen McCann hade hunnit vara på semesterorten i Praia da Luz cirka en vecka innan mardrömmen var ett faktum.

Då var Madeleine med i hotellanläggningens barnklubb och dagligen med på deras aktiviteter.

Catriona Baker tog hand om Madeleine den 3 maj och gav henne mat bara några timmar innan hon försvann, medan föräldrarna spelade tennis.

Dagen efter ska hon ha berättat för portugisiska polisen att hon sett en man som uppträtt misstänkt stryka runt Ocean Clubs hotellägenheter.

Hördes – i tre dygn

Hon hördes under tre timmar. Ett dygn senare förflyttades hon och ytterligare fyra personer i personalen till en grekisk resort i San Agostino.

Där har hon berättat för vänner att hon mått mycket dåligt.

– Jag var ju hennes barnflicka så det är jobbigt. Jag har knappt ätit eller sovit. Jag vill åka tillbaka till Portugal, säger hon enligt Mail on Sunday till sina vänner.

Kate och Gerry McCann har satt ihop ett eget team av advokater som ska rentvå deras namn i Madeleine-fallet. De tror att Catriona Baker kan bli deras huvudvittne. Barnflickan har sagt att hon är övertygad om att föräldrarna är oskyldiga och har fortfarande kontakt med dem.

Såg man dumpa bylte

En annan barnflicka som jobbade på hotellanläggningen – Charlotte Pennington, 20 – är intressant i utredningen.

Hon uppger att hon sett en man dumpa ett bylte i Atlanten från en båt utanför Praia da Luz vid halv tolv på natten den 3 maj. En poliskälla har beskrivit vittnesmålet som ”trovärdigt” men omgärdat av några frågetecken.

Enligt Pennington hade mannen en gul huvtröja vilket polisen anser är konstigt att hon såg eftersom det var becksvart.

– Men jag är väldigt glad att de tar mina uppgifter seriöst eftersom det betyder att de inte bara tittar på paret McCann som misstänkta, säger hon i Sunday Mirror.

Kate och Gerry McCann har tidigare kritiserats för att de lämnade Madeleine och tvillingarna Sean och Amelie, 2, ensamma medan de gick ut och åt middag.