Man försökte blåsa äldre – inför alla hjärtans dag

avClaes Olsson

Inför alla hjärtans dag fick flera äldre personer i Skara kommun besök av en man som ville sälja rosor. Nu varnar kommunen för bluffen, skriver Skaraborgs Läns Tidning.

Det var på onsdagskvällen som en man med rosor ringde på hos en vårdtagare i Skara kommun. Han ska ha uppgett att han ville sälja blommorna inför alla hjärtans dag, rapporterar Skaraborgs Läns Tidning. En anhörig kom på mannen i vårdtagarens sovrum där han ska ha letat efter en plånbok.

– Mannen har uppgett att han fått tillåtelse av hemvården att sälja rosor till våra brukare. Men vi ger aldrig någon annan tillåtelse att göra något hos våra brukare, säger omsorgschefen Pernilla Magnusson till tidningen.

När omsorgspersonal kom dit hade mannen flytt platsen.

– Jag vill verkligen uppmana våra äldre att aldrig släppa in någon som de inte känner, säger hon.

Minst fyra andra vårdtagare ska ha fått besök av bedragaren.

Foto: TT/Arkivfoto
Mannen ska ha letat efter värdesaker.

”Alltid bra att vara kritisk”

För bara en vecka sedan varnade polisen i västra Skaraborg för falska säljare som knackar dörr. Då handlade det om personer som ville inspektera brandskyddet i bostäder i samarbete med ett försäkringsbolag. Även det var en bluff och polisen tipsar om att alltid begära en legitimationshandling vid sådana besök.

”Får man besök av personer som uppger sig komma från något försäkringsbolag eller företag och som inte kan legitimera sig och som inte bär tillhörande profilkläder ska man absolut inte släppa in någon.

Det är alltid bra att vara kritisk, nyfiken och observant för att stoppa obehöriga redan på trappan”, skriver de på sin Facebooksida.

ARTIKELN HANDLAR OM

Skara

Rosor

Bedrägeri