Här sliter vargen rådjuret i stycken

Polisen: ”Håll barn och hundar inomhus”

Mitt i radhusidyllen i Tierp går vargen till attack mot ett rådjur och färgar snön blodröd.

– Det var en overklig känsla att se vargen, säger Tobias Ågren, 36, som fångade händelsen på film.

Tobias Ågren, 36, hade svårt att tro att flickvännen Rebecca Holmstedt, 24, menade allvar när hon ropade till honom från vardagsrummet att en varg höll på att döda ett rådjur i deras trädgård.

– Jag gick dit och då stod vargen där, då levde rådjuret. Den gick runt till framsidan av huset och sedan tillbaka till innergården vid vår altan, säger Tobias Ågren.

Vågar inte gå ut

På filmklippet syns hur vargen, blodig om käften, biter tag i rådjurets hals och drar med det en bit. Vargen avvaktar lite innan den går till attack igen nu mot rådjurets ben och får med sig en bit av pälsen. Rådjuret andas ryckigt men lever fortfarande.

När Aftonbladet talar med Tierpsparet strax efter klockan 12 rör sig vargen fortfarande i bostadsområdet. Tobias och Rebecca håller sig inomhus.

– Man vill inte riktigt gå ut nu. Vi har pratat med polisen och ett jaktlag som är på väg hit, säger Tobias.

Polisen: ”Håll hundar och barn inomhus”

Polisen har larmats av flera personer som sett vargen och har nu patruller i området som följer hur vargen rör sig. Länsstyrelsen har också personal som ska sköta ärendet och få bort djuret från bostadsområdet.

– Vi försöker följa hur djuret rör sig i möjligaste mån och se vart det tar vägen. Vi ser gärna att man inte rör sig i området, håller hundar och barn inomhus – som ren säkerhetsåtgärd, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson för polisen region Mitt.

Rådjur rör sig relativt ofta i kvarteren men det är första gången de ser varg där.

– Jag har aldrig sett en varg på riktigt förut, tjejen blev lite skakig. Det var en overklig känsla att se den, säger Tobias Ågren.

Vid tio i två meddelade polisen av vargen avlivats av deras jaktman.

Publisert:

LÄS VIDARE