Låste in bebisar i varm bil - nu frias föräldrarna

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Bebisarna lämnades inlåst i bil i en timme.
NYHETER

Tre månader gamla tvillingflickor lämnades ensamma i stekhet bil.
Ett av spädbarnen hade en napp fasttejpad över munnen.
Föräldrarna åtalades för framkallande för fara för annan men frias nu av Luleå tingsrätt, skriver Norrbottens-kuriren.

Det svenska paret låste in sina tre månader gamla tvillingflickor i en varm bil tidigare i år. Barnen upptäcktes av en parkeringsvakt som kunde tillkalla hjälp. När personalen kom till flickornas undsättning var den ena bebisen helt tyst men mycket medtagen. Det andra spädbarnet hade en napp fasttejpad över munnen och skrek hysteriskt. Båda barnen var mycket varma och deras mössor var enligt uppgifter helt genomblöta, något som Norrbottens-kuriren rapporterat om.

Tre månader gamla tvillingar

Enligt pappan ska barnen ha lämnats i bilen när föräldrarna sökte akut sjukvård för deras tvååriga dotter på sjukhuset. Han säger i polisförhör att det var en stressad situation och att de länge sökt vård för tvååringens problem, men inte fått någon hjälp.

Barnens föräldrar 31 respektive 40 år gamla åtalades senare misstänkta för framkallande av fara för annan. Båda nekade till brott.

Tejpade fast napp över munnen

Föräldrarnas förklaring till den fasttejpade nappen var att en läkare sagt åt dem att göra så för att träna upp muskulaturen i barnets mun.

– Vi gör så varje natt, annars spottar de ut den, ska pappan ha sagt i förhör.

Nu frias båda föräldrarna av Luleå tingsrätt då man inte kan konstatera brott med motiveringen att det bland annat inte kan ”rent allmänt kan anses vara farligt att lämna barn i bilar under varma dagar”.

Åklagaren har heller inte kunnat bevisa att det gått tillräckligt lång tid för att orsaka livsfara eller fara för allvarlig kroppsskada, skriver Norrbottens-kuriren.

Därför ökar antalet brott i Sverige 00:43
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Luleå

Tvillingar