Han mördade av svartsjuka

NYHETER

36-åringe Wisam Kadhim som sköt ihjäl två i Rotebro döms till livstids fängelse

Foto: Wisam Kadhim dömdes på tisdagen till livstids fängelse för mord på två män i Rotebro.

Tre män tros ha blivit offer för Wisam Kadhims svartsjuka.

Bara en av dem lever i dag – de två andra är mördade.

Klockan 11 dömdes 36-åringen till livstids fängelse för dubbelmorden i Skärholmen och Rotebro.

Foto: Ur den misstänktes dagbok. Klicka på bilden för att se den i större format.

Det är den 9 februari 2010.

En 31-årig man luras ut från sin bostad under förevändningen att post levererats fel.

Minuter senare är han död. Kallblodigt mördad.

Sökt på eniro

Till en början har polisen inga spår efter gärningsmannen. Tills de får reda på att någon sökt på offrets namn på Eniros adressupplysningssida dagen innan han mördas.

Slagningen ledde till en ip-adress som i sin tur ledde till anhöriga till Wisam Kadhim, den 36-åriga man som nu dömts för mordet. I mannens ägo hittade polisen två pistoler och ammunition, samt namn och anteckningar om flera olika personer.

Ännu ett mord

När polisen synade namnen visade det sig att flera av dem råkat illa ut.

Den 4 mars 2008 lurades en småbarnspappa ut ur sitt hem i Skärholmen med ett samtal om att hans bil var felparkerad. Han sköts sedan ihjäl på gatan. Senare samma år, den 4 december, sköts en man utanför sin villa i Zinkgruvan utanför Askersund.

Ett skott genomborrade båda benen och de två andra träffade i mellangärdet. Bara tillfälligheter gjorde att de tre skotten inte dödade honom.

– Jag bara skrek och föll ihop och såg ett stort hål i magen. Allt jag kunde tänka på var varför, berättade restaurangägaren i rättssalen tidigare under rättegången.

Svartsjuka är motivet

Det gemensamma för de tre offren är att de antingen varit tillsammans med, eller visat intresse för, två flickvänner som Wisam Kadhim haft genom åren.

Ren svartsjuka, det var polisens och åklagarens teori.

Wisam Kadhim har – innan han greps – varit en fullt fungerande person i samhället som tidigare varit ostraffad. Samtal med psykiatriker har visat att mannen inte är allvarligt psykiskt störd.

Dömd till livstid

36-åringen förnekade brott men Attunda tingsrätt valde att gå på åklagarens linje.

Klockan 11 i förmiddags dömdes Wisam Kadhim till livstids fängelse för två mord, försök till mord, grov misshandel, anstiftan till grov misshandel, grovt olaga hot och vapenbrott.