Nancys mördare dömd till 16 år

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Abdulaziz, 22, dödade sin facebook-kompis efter ett misslyckat våldtäktsförsök

Abdulaziz Abdullahi Mohamed Hussein, 22, dömd för mordet på Nancy. Här tillsammans med sin försvarsadvokat Peter Gillberg.
Foto: ANDERS DEROS
Abdulaziz Abdullahi Mohamed Hussein, 22, dömd för mordet på Nancy. Här tillsammans med sin försvarsadvokat Peter Gillberg.

18-åriga Nancy Tavsan mördades i december förra året när hon var på väg hem från en födelsedagsfest. Mordvapnet var troligen en stor Pommac-flaska.

Tingsrätten i Göteborg meddelade i dag att Abdulaziz Abdullahi Mohamed Hussein döms till 16 år i fängelse för mord, försök till grov våldtäkt samt stöld.

Abdulaziz Abdullahi Mohamed Hussein umgicks i samma kretsar som sitt offer och de var vänner på Facebook. På mordnatten var han på samma fest som Nancy i en lägenhet Hjällbo i norra Göteborg. Enligt vittnen satt han i vardagsrummet och diskuterade fotboll och sitt favoritlag.

– Vi satt och pratade och skrattade och hade roligt. Klart man snackade med honom också. Han verkade helt normal. Allt var normalt, har ett vittne tidigare sagt till Aftonbladet.

Gick sista biten hem ensam

Nancy gick hem vid 01-tiden tillsammans med några vänner, men den sista biten – bara cirka 500 meter – gick hon ensam. Plötsligt upptäckte att hon var förföljd och ringde då en väninna och viskade:

– En man förföljer mig.

Väninnan uppmanade Nancy att springa. Sedan hörde hon ett skrik och samtalet bröts.

När Abdulaziz lämnade festen är oklart, själv har han ändrat sin historia ett par gånger. Det var först i det tionde förhöret, och sedan det konstaterats att han hade Nancy blod på sina skor, som han ens erkände att han lämnat festen.

Hittade Nancy och lät henne ligga

Enligt hans senaste version ska han ha hittat Nancy död i snön under en nattlig promenad.

Han säger att han vände på henne för att se vem det var, men att han därefter gick tillbaka till deras gemensamma fest och fortsatte dricka fram till morgonen. Han berättade inte för någon vad han sett.

Enligt åklagaren ska motivet till mordet ha varit att Abdulaziz Abdullahi Mohamed Hussein velat våldta Nancy, men misslyckats.

Förutom mordet på Nancy döms Abdulaziz Abdullahi Mohamed Hussein alltså även för försök till grov våldtäkt av en annan kvinna i centrala Göteborg. Henne ska han ha slagit i huvudet och sedan försökt våldta i ett buskage i en park vid Molinsgatan.

Mannen döms mot sitt nekande för mordet på Nancy samt våldtäktsförsöket men har erkänt stöld av en mobiltelefon.

Han har även tidigare dömts för för sex- och våldsbrott.

Publicerad: