Sociala medier

Joakim fick jobb genom Facebook

Av: 

Olof Jönsson

NYHETER

Efter Aftonbladets artikel strömmade jobben in

I januari berättade Aftonbladet om arbetslöse Joakim som tröttnade på Arbetsförmedlingen och själv sökte jobb på Facebook.

Tre månader senare har Joakim fått ett jobb han vill ha – och hjälper nu andra att söka jobb på samma sätt.

När Joakim Aittamaa Lindström, 30, avslutat sina universitetsstudier fann han sig för på en hård arbetsmarknad.

Arbetsförmedlingen hjälpte föga och då bestämde sig Joakim för att starta Facebook-gruppen "Nu ger vi grabben ett jobb!" för att få kontakt med någon som kunde an tipsa om lediga tjänster.

Lättare att sticka ut

När Aftonbladet rapporterat om Joakim tog jobbsökandet fart. Tips och erbjudanden om tjänster strömmade in.

– Allt var väl inte av intresse men eftersom tiden gick började de rätta företagen höra av sig. Jag gick på totalt sju intervjuer och hoppade till slut på ett jobb.

Joakims nya jobb är på företaget Campadre där han arbetar med kommunikation genom sociala medier, precis det han sökte.

Men att som Joakim hitta ett jobb som passar ens bakgrund och profil tror han är svårt genom vanliga kanaler som jobbsökarsajter och Arbetsförmedlingen.

– Det är lättare att sticka ut när man söker jobb så här. Tipsen man får är ofta liknande de man får genom Arbetsförmedlingen. Svårigheten där är att märkas, där blir man bara ett papper i högen.

Marknadsför sig själv

Jobbsökning med hjälp av sociala medier som Facebook och Twitter kommer att bli allt vanligare tror Joakim. Särskilt för personer som inte känner att de har rätt kontakter.

– Egentligen handlar det fortfarande om personliga kontakter men nu är det så enkelt att skaffa sig många kontakter, lättare att nätverka och lättare att skaffa sig tillgång till nätverk.

Joakim har nu startat en blogg om hur man marknadsför sig och själv söker jobb på nätet.

– Jag startade bloggen där jag hoppas kunna svara på frågor och kanske ge tips om hur man gör för att hitta ett jobb. Själv är jag en bra väg bit på vägen till mitt drömjobb.

ANNONS

Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Sociala medier

Facebook