Dömd för sex våldtäkter – överklagade

avLinda Hjertén

I dag mildrade hovrätten domen

Under flera år härjade den 34-årige svarttaxichauffören i Malmö.

I mars dömdes han för sex våldtäkter och ett våldtäktsförsök – en dom han överklagade till hovrätten.

i dag mildrade hovrätten domen.

34-åringen dömdes till sju års fängelse och livstids utvisning från Sverige av Malmö tingsrätt, men eftersom han nekade till brott överklagade han domen.

Men även åklagaren och flera av offren har överklagat domen som de tyckte var för mild.

I dag klockan elva kom hovrättens utslag.

Hovrätten ogillar en våldtäkt

De mildrar domen med ett år, mannen får istället sex års fängelse. 34-åringen är nu heller inte längre utvisad på livstid utan till år 2025.

Hovrätten ogillar en av våldtäkterna, den som bedömdes som grov. De tror att kvinnan blivit våldtagen men de anser det inte styrkt att det är just 34-åringen som var förövaren.

Nekar

Den 34-årige mannen slog alltid till på sena nätter och tidiga mornar. Han har plockade upp ensamma kvinnor utanför krogar och nattklubbar och erbjöd dem skjuts hem.

Men i stället överföll han dem och våldtog dem.

– Jag försöker skrika men det är svårt för det enda man har i huvudet är att få bort honom, har ett av offren sagt.

Mannen själv har nekat till alla brott. Vissa av våldtäkterna har han påstått aldrig har ägt rum, i de fall där hans sperma faktiskt hittats på kvinnorna har han påstått att det handlat om frivilliga samlag.

"Trodde jag skulle dö"

Ett av offren har berättat i polisförhör att hon åkte med mannen i hans svarttaxi i april förra året. Hon kom med tåg till stationen i Malmö och tog en svarttaxi då hon inte hade så mycket pengar.

När hon reagerade på att mannen körde fel väg smällde han till henne och hotade henne med en mattkniv. Sedan genomförde han en fullbordad våldtäkt.

– Han drog in mig bakom ett skjul och jag tänkte att om jag inte ger upp blir jag dödad. Han slet av mig blusen och drog ner mina trosor.

– Jag var livrädd och trodde jag skulle dö.