Han sätter sig vid Elin

22-åringen: Jag har aldrig träffat henne

göteborg. Här sätter sig den misstänkte mördaren bredvid Elin, 27.

Men i förhör nekar 22-åringen till att någonsin ha träffat henne.

– Han har bara åkt spårvagn för att ta sig hem. Det har inte hänt någonting, säger hans advokat Claes Östlund.

Länskriminalens utredare förhörde i går den mordmisstänkte småbarnspappan. Mannen, som är skäligen misstänkt för mord, pressades på detaljer om sin utekväll i Göteborg och vad som hände på väg hem till hans bostad i Länsmansgården på Hisingen.

I förhören upprepar 22-åringen sin version: Han var ute på restaurang med kompisar. Sedan tog han femmans spårvagn hem och gick och la sig. Elin har han aldrig träffat eller pratat med.

– Nej, han känner inte igen henne, säger mannens försvarare Claes Östlund.

Men spårvagnens övervakningsfilm, som visades i TV3:s ”Efterlyst” i går, ger en helt annan bild.

På filmen syns mannen göra upprepade försök att ta kontakt med Elin. Till sist sätter han sig på ett tomt stolssäte bredvid henne. Hon ignorerar honom.

Efter att spårvagnen åkt till slutstationen och vänt går de båda av på Temperaturgatans hållplats.

Kroppen svårt sargad

Kort därefter spelas meddelanden från Elins telefon in på en av hennes vänners mobilsvar. Enligt uppgift till Aftonbladet hörs hon ropa på hjälp medan två mansröster pratar i förgrunden.

I måndags kväll hittades hennes kropp i ett skogsparti intill hållplatsen.

Enligt polisuppgifter var den svårt sargad och flera ben brutna.

Trots de uppenbara bevisen fortsätter 22-åringen att neka till mötet.

Åkte spårvagn

– Han går med på att han har varit i stan och att han har åkt spårvagn. Sedan är det polisens teori att han har åkt samma spårvagn som den här kvinnan, säger Claes Östlund.

Mannen uppges vara förtvivlad över anklagelserna.

– Man blir ju alltid pressad av att sitta misstänkt för ett brott som man är oskyldig till. Så han mår säkert skit, säger Östlund.

Polisen söker nu upplysningar från allmänheten om vad som hände under Elins festkväll på nattklubben Valand i centrala Göteborg.

”Har setts tidigare”

Enligt förre Rikskriminalchefen Tommy Lindström är det ett sätt för utredarna att samla så mycket bevis som möjligt för att vid en senare rättegång kunna påvisa ett brottsligt syfte.

– Jag tror att det ligger någon form av sexualintrig i botten. De kanske har setts tidigare på kvällen. Hon är blond och söt. Och så är de lite berusade också, säger han.

– Det finns mycket som talar för att det här är gärningsmannen. Men det kan också vara någon annan.

Direkt efter gripandet genomförde tekniker en husrannsakan i den lägenhet som den 22-åriga mannen delar med sin hustru och deras två barn. Före lunch i går gick de igenom bostaden igen och beslagtog ett stort antal föremål.

Polisen letar bevis

Även på fyndplatsen fortsatte den tekniska undersökningen. Skogspartiet är fortfarande avspärrat och vaktas dygnet runt av uniformerad polis.

Polisen har fram till fredag på sig att samla bevis mot mannen. Sedan måste åklagare Stina Lundqvist besluta sig för om hon ska begära honom häktad.

Publisert: