Nyheter

30-åriga kvinnan: Jag utsattes för övergrepp

Av: 

Jessica Balksjö

NYHETER

Berättar om anklagelserna mot Wikileaks grundare Julian Assange

NEKAR TILL ANKLAGELSERNA Wikileaks grundare Julian Assange nekar till anklagelserna i ett mejl till Aftonbladet.
NEKAR TILL ANKLAGELSERNA Wikileaks grundare Julian Assange nekar till anklagelserna i ett mejl till Aftonbladet.

Aftonbladet har pratat med en av kvinnorna bakom anmälan för våldtäkt mot Julian Assange.

När hon kom i kontakt med en kvinna som berättade att Assange hade våldtagit henne gick de båda till polisen.

Kvinnan är i 30-årsåldern och vill nu gå ut med sin berättelse i Aftonbladet för att berätta om vad anklagelserna handlar om i sak och för att korrigera en del felaktigheter i den nyhet som publicerades i Expressen i morse.

Under sitt besök i Sverige har Julian Assange träffat de båda kvinnorna. Han misstänktes först ha våldtagit den ena, misstankar som på lördagseftermiddagen drogs tillbaka av chefsåklagare Eva Finné, men han misstänks fortfarande för ofredande av den andra kvinnan.

Anser sig utsatt för sexövergrepp

Kvinnorna och Assange träffades under hans vistelse i Stockholm och har inte tidigare träffat vare sig honom eller varandra.

Kvinnan i 30-årsåldern uppger att hon för sin del anser sig vara utsatt för ett sexuellt övergrepp, eller ofredande, men inte en våldtäkt.

Upprinnelsen till polisanmälan kom i fredags. En annan kvinna kontaktade henne och berättade en liknande, men värre historia. Den kvinnan är mellan 20 och 30 år.

Lämnat detaljerad redogörelse

Av hänsyn till den pågående polisutredningen vill kvinnan i 30-årsåldern inte berätta fler detaljer i nuläget, men hon har lämnat en mycket detaljerad redogörelse till polisen. Även den andra kvinnan har lämnat ett detaljerat vittnesmål till polisen.

– Jag trodde direkt på hennes uppgifter eftersom jag själv haft en upplevelse som liknande hennes berättelse, säger kvinnan till Aftonbladet.

De båda kvinnorna beslöt nu att gemensamt gå till polisen för att lämna sina uppgifter.

”Känner mig inte hotad”

– Det är helt fel att vi skulle vara rädda för Assange och därför inte velat anmäla, säger kvinnan, han är inte våldsam och jag känner mig inte hotad av honom.

I båda fallen har det handlar om frivillig sex till en början som i ett senare skede övergått i övergrepp.

– Den andra kvinnan ville anmäla för våldtäkt. Jag gav min berättelse som vittnesmål till hennes berättelse och för att stötta henne. Vi står fullt ut för uppgifterna, säger kvinnan till Aftonbladet.

”Inte iscensatta anklagelser”

De konspirationsteorier som översvämmar nätet just nu avfärdar kvinnan i 30-årsålden bestämt.

– Anklagelserna mot Assange är förstås inte iscensatta av varken Pentagon eller någon annan. Ansvaret för det som hänt mig och den andra tjejen ligger hos en man med skev kvinnosyn och problem att ta ett nej.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Aftonbladets bloggarTipsa | Aftonbladet
Publisert: