”Hur kan polisen få läcka så här?”

NYHETER

Den gripnes storebror fruktar för familjens liv

LANDSKRONA. Hans lillebror misstänks för mordet på Inger, 78.

Nu berättar 36-åringen om mordögonblicket och hur han såg henne ligga svårt misshandlad på marken vid Hemköp:

– Jag la min hand på henne och kände att hon andades, jag skrek efter ambulansen.

hotas av rasister 36-åringen har suttit i två långa förhör men är inte misstänkt för brott. Familjen kommer från Mellanöstern och efter att personuppgifter har lämnats ut på nätet sprids nu rasistiska och hotfulla kommentarer.

Några timmar innan den mordmisstänkte 23-åringen greps i går fick Aftonbladet en intervju med hans storebror. Det är han som kallats 36-åringen och var den förste som togs in till förhör.

– Tolv poliser stormade in i mitt hem, de tog min mobil och min dotters mobil, säger han.

I polishuset i Landskrona pressade polisen 36-åringen i två mycket långa förhör. Under två dagar uppmanades han att berätta sanningen om vad som hände utanför Hemköp i måndags.

För Aftonbladet valde han i går att ge delar av sin version.

”Jag såg inget”

– Jag stod vid bankomaten och skulle ta ut pengar när det hände, men jag såg inte vem som gjorde det. Det har jag sagt till polisen gång efter gång, men de lyssnar inte.

Tillsammans med sin 39-årige storebror äger mannen en Mazda 323 som polisen nu har tagit i beslag. Men enligt 36-åringen körde han en helt annan bil den dagen.

– Vi åkte i en gul Renault, inte i Mazdan, den var på service.

Han berättar också att han såg den svårt misshandlade Inger ligga på marken.

– Jag la min hand på henne och kände att hon andades. Jag skrek efter ambulansen att de skulle komma fortare, säger 36-åringen.

Inte misstänkt

Han är inte misstänkt för något brott, men fruktar nu för sin familjs liv. På flera internetsajter har deras personuppgifter lämnats ut. Familjen kommer från ett land i Mellanöstern och många rasistiska och hotfulla kommentarer sprids nu kring hans anhöriga.

– Jag vågar inte skicka barnen till skolan, hur kan polisen få läcka sådana här uppgifter?

När vi träffar honom i bostadsområdet Koppargården är han mycket rädd och ser sig om hela tiden. De långa förhören har tärt på honom.

”Blödde efter förhör”

– Jag är sjuk, jag började blöda i munnen efter förhöret. Jag fick sitta på en stol i åtta timmar utan mat och vatten.

Under förhören fick han aldrig tillgång till någon advokat.

– De sa att eftersom jag inte var misstänkt för något hade jag inte rätt till det, säger han.

Några timmar efter att hans lillebor gripits blev 36-åringen akut sjuk. I går kväll meddelade hans vänner att han nu tagits in på sjukhus, och inte kan ge fler intervjuer som överenskommet.

OBS! Flera av de namn och personnummer som sprids på internet är felaktiga och tillhör inte den misstänkta gärningsmannen.