Assange klagar – på svenska läckor

Är missnöjd med att
brottsutredning sprids

Surt sa räven, eller rättare sagt Julian Assange.

Mannen som gjort sig känd genom att publicera hemliga dokument klagar nu – på läckor.

I en intervju med The Times ondgör han sig över att det läcker från den svenska brottsutredningen.

Ironins tid är inte förbi, vilket bevisas i en intervju som brittiska tidningen The Times har gjort med mannen bakom Wikileaks, Julian Assange.

Aftonbladet har tidigare skrivit om uppgifter från den svenska förundersökningen som läckt ut. Uppgifter som ännu borde vara hemliga genom förundersökningssekretessen har hamnat hos The Guardian och Verdens Gang.

Ville hålla honom i fängelse

Nu klagar Assange, som gjort sig känd genom att publicera bland annat hemliga dokument på sajten Wikileaks, på att tidningar kommit över uppgifter från brottsutredningen.

– Läckorna från polisutredningen till The Guardian var uppenbarligen i syfte att undergräva min ansökan om borgen. De var tajmade att hamna på domarens bord just den morgonen, säger Assange till The Times enligt AP.

Han fortsätter:

– Någon ansvarig ville uppenbarligen hålla kvar Julian i fängelse, och spridde vidare uppgifterna även till andra tidningar.

Assange är i Sverige fortfarande misstänkt för ett fall av våldtäkt, två fall av sexuellt ofredande och ett fall av olaga tvång, men nekar till anklagelserna. I Intervjun med The Times uppger han att det finns "väldigt talande bevis" för att de två kvinnor som anmält honom motiveras av hämnd, pengar och press från polisen.

Inte promiskuös

Enligt AP fick också Julian Assange frågan om han själv tycker att han är promiskuös.

– Jag är inte promiskuös. Jag tycker bara väldigt mycket om kvinnor, svarar han.

Publisert: