God morgon! Det här hände medan du sov

avHans Österman

NYHETER

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Askmoln från vulkanen – varning utfärdad

Ett stort askmoln från vulkanen Kilauea på ön Hawaii har fått myndigheterna att utfärda en varning. Enligt civilförsvaret var det stenras och en gasexplosion från en av vulkanens kratrar som orsakade askmolnet, som kan nå så högt som 3 600 meter.
Läs hela artikeln

Två förda till sjukhus – rånare jagas

Tre gånger inom 15 minuter slog rånaren till på samma plats i centrala Stockholm. Två av offren fördes till sjukhus efter att ha blivit slagna i huvudet med en pistol.
Läs hela artikeln
Person hittad i sjö – förd till sjukhus

Aftonbladet på plats i Israel: Våldet fortsätter

Skott hörs från de israeliska soldater som står nära betongmuren som skiljer Israel från Västbanken. Senare får jag veta att en palestinier skjutits i benet med skarpa skott. En annan med gummikolor. Våldet fortsatte i dag när palestinier över hela Västbanken protesterade mot de många dödsoffren i Gaza.
Läs Wolfgang Hanssons artikel

”Bjöds på bullar – och fick sparken”

På tisdagskvällen gav Ingvar Oldsberg sin första tv-intervju, sedan sparkades från Bingolotto i december. Han berättar i ”Breaking news med Filip och Fredrik” att Folkspel överlämnade beslutet i hans hem.
– Det berörde mig inte. Jag är helt ärlig, säger Oldsberg till Nöjesbladet.
Läs hela artikeln
”Opereras akut – kan inte åka till bröllopet”

Sveriges folkfest i hockey-VM hotad

Tre Kronor har haft ett massivt stöd av gula havet i gruppspelet. Men glöm det i kvartsfinalen mot Lettland. Biljetterna är redan slut – uppköpta av danskar.
– Matchen är utsåld, och majoriteten av biljetterna är köpta av danskar, säger Jesper Traunberg mediechef under turneringen.
Läs hela artikeln
MATS WENNERHOLM: Perfekt – men VM dog en smula nu

Pride-affischerna rycktes ned: ”Är mållösa”

Flera av de som engagerar Öckerö Pride och kulturkalas var ute och satte upp affischer under söndagseftermiddagen. Men tidigt på måndagsmorgonen var de borta.
– Vi är mållösa, säger Karin Sandström som sitter i styrelsen för Öckerö Pride.
Läs hela artikeln

Eliten kommer inte att rädda klimatet

DANIEL SWEDIN: Det är klart att direktörer kan spela en roll för omställningen, men det enda sättet att faktiskt möta klimathotet är genom politik och lagstiftning.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!