Polisens uppmaning: ”Hjälp oss sprida budskapet”

Tänk på husdjuren – och var rädd om er på vägarna, skriver polisen i ett inlägg.
Tänk på husdjuren – och var rädd om er på vägarna, skriver polisen i ett inlägg.

Varma dagar för inte bara gott med sig – i alla fall inte om man inte är uppmärksam. I ett inlägg på Facebook har polisen viktiga påminnelser till hundägare – och bilister.

Sommaren närmar sig med stormsteg och och så även värmen. Det för dock inte bara gott med sig – de varma dagarna kan ha förödande konsekvenser om man som hundägare inte tänker till. 

I ett Facebookinlägg har polisen Väst – hundförarna några viktiga ord att dela med sig av. De uppmanar människor att planera sina ärenden och tänka på sina husdjur om man måste ha dem i bilen.

Man kan kanske tro att hundar svettas genom tungan, det gör dem inte. Hundar svettas knappt överhuvudtaget. Att hundar har tungan ute är som en regulator för att kyla kroppen. I en parkerad varm bil har hunden som ett exempel inte en chans att finna skugga och förmågan att kyla kroppen med tungan blir helt verkningslös. Djuren är chanslösa och blir dem kvar i en parkerad bil för länge. Då har man i värsta fall förlorat sin kamrat”, skriver de i inlägget.

Dessutom upplyser de om hur vissa kalvar från förra året överges av sina älgkor som ska få nya kalvar. Detta medför att de springer ”kors och tvärs” för att hitta sin nya tillvaro – vilket innebär ökad risk på trafikerade vägar. Därför uppmanar polisen till försiktighet på vägarna. 

En vädjan, skriv inga fördömande kommentarer om människor som glömt sina djur, utan hjälp oss och varandra att sprida budskapet genom att dela inlägget. För djuren och ert välmående”, avslutar de sitt inlägg.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN