Örebrokvinna misstänks ha mördats

avTT

Foto: Niklas Lindahl / TT
Polisens tekniker var i går på plats där en död kvinna hittats i stadsdelen Hjärsta i Örebro.

Mycket tyder på att den person som hittats död i Örebro är den 45-åriga kvinna som varit försvunnen i nära en vecka, trots att kroppen inte är formellt identifierad.

Från och med nu utreds fallet som misstänkt mord.

I övrigt vill polisen inte berätta mycket om det fallet, inte heller om det finns någon misstänkt.

– Ingen är frihetsberövad, men jag kan inte uttala mig om vad som pågår i utredningen, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Men polisen misstänker alltså "starkt" att den döda – som hittades på lördagen av privatpersoner i ett mindre skogsområde – är 45-åringen. Fyndet gjordes inte långt från hennes hem.

Kvinnan anmäldes försvunnen av anhöriga i tisdags morse. Polisen inledde då en förundersökning om misstänkt människorov, eftersom man antog att hon inte försvunnit frivilligt. I kvinnas hem i stadsdelen Hjärsta fanns hennes personliga tillhörigheter kvar och dörren stod olåst.

En man har under en kort tid suttit anhållen i ärendet men släpptes kort därefter. I fredags gjordes också en husrannsakan i en bil som tillhör mannen, enligt SVT Nyheter Örebro. Åklagaren Åsa Hiding ville inte bekräfta bilbeslaget, men hon uppgav för tv-kanalen att ingen misstänkt fanns i utredningen.

Under söndagen räknar polisen med att bli klar med den tekniska undersökningen av platsen där kroppen hittades.

– Sedan fortsätter vi förstås att sammanställa alla uppgifter som kommer in i utredningen, säger Jens auf der Heide.