Nyheter

Folkkär artist anmäld för misshandel

avLinda Hjertén

"Jag har inte krökt ett hår på henne"

Han är en av Sveriges mest folkkära artister.

Men i måndags natt anmäldes han för misshandel av sin flickvän.

– Jag har inte rört eller ens krökt ett hår på min flickvän, säger han själv.

Det var natten till i tisdags som polisen kallades ut till en villa i södra Stockholm. En kvinna hade ringt från adressen och bett dem komma.

På plats fann patrullen en av Sveriges mest kända artister, en man i 40-årsåldern, och hans flickvän, även hon en känd profil. Paret var båda mycket upprörda och polisen hörde dem båda i varsitt rum. Det patrullen hörde och såg gjorde att de upprättade en anmälan om misshandel och en utredning inleddes.

”Tar avstånd från våld”

Men i dag förnekar artisten misstankarna. I ett öppet brev skriver han:

– Då jag i media idag har anklagats för att natten till i går ha misshandlat min flickvän känner jag att jag är tvungen att bemöta dessa lögner å det starkaste. Jag har inte rört eller ens krökt ett hår på min flickvän. Jag tar bestämt avstånd från våld i alla situationer.

Artisten menar att utredningen mot honom är nedlagd. När Aftonbladet tidigare i dag talade med åklagaren sa hon att hon ännu inte beslutat om hon skulle lägga ned ärendet eller inte men enligt artistens manager har de under kvällen fått information om att så är fallet.

– Jag känner mig väldigt kränkt och ledsen av det som hänt. Och hoppas att ingen ska behöva uppleva något liknande. Jag hoppas ni förstår att jag inte gjort något av det som påståtts i media och utgår från att detta nu avslutas på ett värdigt sätt, skriver artisten.

”Missuppfattning”

Aftonbladet har talat med artistens flickvän. Hon bekräftar hans historia:

– Han rörde mig inte, det där måste polisen ha missuppfattat. Vad vi bråkade om är mellan oss och allt det här har blivit så uppförstorat.

Enligt henne har nu paret gått skilda vägar.