Köper lyxhus – i skärgården

avClaes Petersson

NYHETER

Tiger och Elin betalar 16 milj för Fåglarö gård

Foto: Foto:Urban Andersson
perfekt för fiske Fåglarö gård är ett skärgårdshemman för jordbruk och fiske som byggdes av en bonde. På 1960-talet styckades marken upp i fritidshustomter. Paret Woods-Nordegren köper gården för omkring 16 miljoner kronor. ”De vill behålla den genuina skärgårdskänslan,” säger en källa.

De slog till mitt i mediestormen.

Aftonbladet kan avslöja att Tiger Woods och Elin Nordegren köpt ett sommarställe i Stockholms skärgård.

– Jag hoppas att de vill vara med på våra sommaraktiviteter, säger Stenåke Johansson, ordförande i Fåglarö samfällighetsförening.

Foto: Foto: AP
TIger och Elin välkomnas av grannarna.

En skärgårdsidyll på 24 000 kvadratmeter – mitt på en udde med fyra hus, egen badvik, hamnanläggning och sjöbodsbastu.

I tisdags undertecknades pappren som gör golfproffset Tiger Woods och hans svenska fru Elin Nordegren till ägare av anrika Fåglarö gård i Stockholms skärgård.

Förhandlingarna inleddes för två månader sedan. Elin Nordegren och hennes tvillingsyster Josefin var enligt uppgift på plats och rodde affären i hamn. Efter budgivning blev slutpriset runt 16 miljoner kronor, erfar Aftonbladet.

Snuvade av Mellberg

Vägen till köp har varit lång.

Redan 2003 fanns uppgifter om att paret tittat på ett skärgårdshus i Nordegrens hemkommun Vaxholm. Fastigheten köptes i stället av fotbollsproffset Olof Mellberg. 2007 var de också, enligt Aftonbladets källor, intresserade av ett fritidshus i Vaxholm med privat läge på ön Skarpö. Det huset köptes av en annan spekulant för 21,5 miljoner kronor.

Fåglarö gård är ett klassiskt skärgårdshemman som byggdes av en bonde för jordbruk och fiske. På 1960-talet blev ön ett sommarparadis när marken styckades upp i fritidshustomter.

Ska inte bygga ut

Enligt Aftonbladets källor vill paret behålla den lantliga charmen.

– De vill behålla den genuina skärgårdskänslan och planerar inte att bygga nytt utan ska ordningsställa gården till ursprungligt skick.

De övriga fritidshusägarna på ön gläds över beskedet om sina nya grannar.

Bjuds på fest direkt

– Hit är alla välkomna och jag hoppas att de ska trivas, säger Stenåke Johansson.

– På somrarna har vi bland annat fotbollsskola och midsommarfirande och jag hoppas att de vill vara med på våra sommaraktiviteter.