Någon kan ha mördat Astrid

NYHETER

81-åringen försvann i söndags – polisen utreder mord

Foto: KOM INTE HEM Astrid Finnberg, 81, försvann på sin promenad i söndags. ”Det förekommer uppgifter som tyder på brott”, säger Göran Arvidsson, kommissarie vid länskriminalpolisen i Borås.

FLODA. Astrid Finnberg gick på morgonpromenad med sina gåstavar.

Sedan dess är hon spårlöst försvunnen.

Polisen misstänker nu att 81-åringen har mördats.

Foto: ”Hon hade absolut inga fiender här”, säger Astrids granne Mats Udéhn, 56.

Astrid, som levde ensam i Floda i Lerums kommun, var omtyckt av sina grannar och hade under många år varit aktiv i vägföreningen.

– Hon hade absolut inga fiender här. Hon var väldigt glad över sitt liv och sina katter och nu hade hon precis fått hemtjänst. Hon var så glad för det, säger grannen Mats Udéhn, 56.

Astrid Finnberg sågs senast vid femtiden i söndags morse. Då bytte hon några ord med sin närmsta granne innan hon gick vidare på sin promenad.

Men Astrid kom aldrig tillbaka. Hennes 57-årige son som var på besök slog larm strax efter midnatt.

Sökte med helikopter

Flera dagars skallgång och sökning med polishundar och helikopter har inte givit resultat. Astrid Finnberg, som inte kan ha tagit sig särskilt långt, har fortfarande inte hittats.

– Vi har gjort en genomgång av materialet och det finns tveksamheter till hur det här gått till. Det förekommer uppgifter som tyder på att brott kan ha begåtts. Därför har vi inlett en förundersökning gällande mord. Men jag vill inte gå in på vad det är för uppgifter, säger Göran Arvidsson, kommissarie vid länskriminalpolisen i Borås.

”Ingen skäligen misstänkt”

Har ni i nuläget någon misstänkt?

– Vi har ingen skäligen misstänkt.

Astrids timmerstuga undersöktes i går av polisens tekniker.

Mats Udéhn, som också var med och gick skallgång, kan inte förstå varför någon skulle vilja ge sig på en ensam gammal kvinna.

– Men eftersom vi inte hittar henne börjar man ju misstänka att något underligt har hänt.