Kronprinsessan Victorias bröllop

Här festar de kungligt

Av: 

Carina Bergfeldt

Jill Sjölund

NYHETER

Klanen Bernadotte firade med Westling inatt

Från Ockelbo till Slottet.

Här blir familjen Westling en del av klanen Bernadotte.

I natt festade Olle, Eva och Anna med prinsar och prinsessor.

Det är 219 kilometer mellan husen.

Men i natt gjorde kungafamiljen allt för att avståndet mellan Ockelbo och Drottningholm skulle kännas betydligt mindre än så.

Gör sitt yttersta

När Olle Westling, 64, hustrun Eva, 64 och Daniels storasyster Anna, 38, kördes fram till slottet av det kungliga hovstallets privatchaufför välkomnades de av marschaller, soldater i givakt, stora blomsterarrangemang – och en kunglig klan.

– Alla gör verkligen sitt yttersta för att Daniels familj ska känna sig välkomna, säger Jenny Alexandersson, hovreporter på Svensk Damtidning.

Det har gått tre dagar sedan förlovningen. Men när Daniel och Victoria lös av lycka i tisdags saknades stora delar av familjerna. Prins Carl Philip, 29, var i Alnarp och Daniels syster hade barnkalas hemma i Gävle för minstingen som fyllde fem på förlovningsdagen. Den stora festen fick därför vänta tills i går.

Först av alla – en timme för utsatt tid – anlände de nyförlovade i separata bilar. Sedan, vid halv åtta, kom Daniels familj, tätt följd av prins Carl Philip, prinsessan Madeleine, 26, och hennes Jonas, 30. Emma Pernald, 29, dök däremot aldrig upp.

Men familjefesten slutade inte där. Någon minut senare kom prinsessan Désirée,

70, åkande i en limousine tillsammans med sin make Niclas Silfverschiöld, 74, greve Carl Johan Bernadotte, 92, och hans hustru Gunnila, 85.

Sist av alla anslöt prinsessan Christina, 65, och sönerna Gustaf, 33, och Oscar, 31, med sina respektive.

Första gången

Strax före klockan åtta var den innersta kretsen samlad – förlovningsfesten kunde börja.

– Det här är första gången som Olle och Eva Westling gick på släktmiddag på slottet och deras första möte med de närmaste släktingarna. Det betyder att de är en del av familjen nu, säger Jenny Alexandersson.

Ny värld

Inga från kompisgänget var bjudna till festen.

– Daniel är trygg när det är litet och privat. Det här är en ny värld för honom och tänk hur det då är för Olle och Eva. Det är bra gjort av kungen och Silvia att låta festen vara så intim. Det här är ett varmt välkomnande för familjen Westling, säger Jenny Alexandersson.

Och introduktionen för Ockelbo-borna verkar ha gått över förväntan.

Vid midnatt pågick festen fortfarande för fullt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vita tänder i sommar? Köp smidig tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Kronprinsessan Victorias bröllop

ÄMNEN I ARTIKELN

Kronprinsessan Victorias bröllop

Kronprinsessan Victoria