Nyheter

Elev hittade metall inbakad i skolmaten

Av: 

Frida Sjödin

NYHETER

Skandalmaten skickad till fyra skolor

Eleven tog en tugga av skolmaten – och hittade centimeterstora metallbitar i den.

– Det här får inte ske, säger Anette Björnlund, marknadschef för Amica Fazer som levererat maten till totalt fyra skolor.

Centimerstora metallbitar fanns i skolmaten som levererats till fyra skolor.
Centimerstora metallbitar fanns i skolmaten som levererats till fyra skolor.

Skollunchen på Gullingeskolan i Spånga i Stockholm skulle bestå av Chicky Bits-kebab med pennepasta. Tillbehöret blev ofrivilligt centimeterstora metallbitar som var inbakade i kycklingbitarna.

– Fruktansvärt. Vi hoppas och tror att detta är en ren tillfällighet, säger Anne-Charlotte Borgbrant, rektor för Gullingeskolan till Metro.

Lagade rör vid matlagning

Maten tillverkas av Guldfågel, och det var i deras lokaler som något gick fel. Under pågående tillagning ska rör samtidigt ha reparerats i taket och metallbitarna ramlat ner i kycklingsmeten, uppger Metro.

– Det är väldigt allvarligt det som har hänt och vi beklagar det. Det är naturligtvis fruktansvärt. Det enda som är glädjande är att ingen har kommit till skada, säger Anette Björnlund.

Maten indragen

Totalt har fyra skolor i Stockholmsområdet fått den farliga maten levererade till sig, varav en förskola.
– Vi har varit i kontakt med våra kunder och sett till att produkten inte serveras mer. Vi måste ju kunna lita på våra leverantörer, uppger Anette Björnlund.

ANNONS EXTERN LÄNK

Lyssna på en ljudbok i sommar – just nu får du BookBeat gratis i en hel månad!

BookBeat

Publisert: