Obama kallade Kanye West för ”jackass”

Av: David Nannini Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Nyhetsankaret: DET kallar jag presidentlikt

1 av 2

Rapartisten Kanye West, 32, ställde till med skandal härom kvällen i samband med en prisgala i New York.

Nu har USA:s president Barack Obama kommenterat beteendet och kallar stjärnan ”jackass” (dumskalle), uppger ABC:s nyhetsankare Terry Moran.

I söndags delade tv-kanalen MTV ut priser på Video Music Awards-galan i New York där gräddan av pop-musikvärlden fanns på plats.

När country-sångerskan Taylor Swift, 19, skulle motta priset för ”Bästa kvinnliga video” stal Kanye West mikrofonen och började istället hylla sångerskan Beyonce Knowles.

”DET kallar jag presidentlikt”

– Du Taylor, jag är verkligen glad för din skull, och jag ska låta dig prata klart, men Beyonce hade en av de bästa videorna någonsin, sa West.

Nu har en kommentar som Barack Obama enligt uppgift fällde i samband med en intervju med tv-kanalen ABC i går väckt stor uppmärksamhet. Enligt kanalens ankare Terry Moran kallades Kanye West för ”jackass” av Obama. Moran publicerade sedan presidentens kommentar på internetsajten Twitter, där en miljon personer prenumererar på hans inlägg.

– President Obama kallade precis Kanye West för ”jackass” för hans utbrott på Video Music Awards när Taylor Swift vann. DET kallar jag presidentlikt, skrev Moran.

Inlägget raderades senare från Twitter, men är fortfarade sökbart, uppger Fox News.

”Vi ber om ursäkt till Vita huset”

En talesperson för ABC kommenterade senare Morans inlägg för nyhetssajten Politico:

– I samband med rapporteringen av kommentarer av president Obama som gjordes under en CNBC-intervju twittrade en anställd vid ABC News förhastat en del av de kommentarer som visade sig vara från en off-the-record-del av intervjun. Detta gjordes innan vår utgivarprocess var genomförd. Det var fel. Vi ber om ursäkt till Vita huset och CNBC vidtar nu åtgärder för att försäkra att detta inte händer igen.

Vita huset har inte kommenterat händelsen ytterligare, uppger Politico.

Publicerad: