Båt körde in i bro - trafiken stod stilla

NYHETER

Liljeholmsbron åter öppnad igen

Foto: Macken flyttades Liljeholmsbron i Stockholm spärrades av sent på torsdagskvällen, sedan en bogserbåt kört in i ett av brofundamenten och även rammat en båtmack (på bilden) nära brofästet.

I natt hände det igen.

En bro rammades i centrala Stockholm.

Den här gången handlade det om en riktig kioskvältare.

Ett halvår efter olyckan på Essingeleden – då ett lastfartyg rammade bron – var det dags igen. Liljeholmsbron i Stockholm spärrades av i natt, sedan en bogserbåt kört in i ett av brofundamenten och även rammat en båtmack nära brofästet.

 Kioskdelen på macken förstördes, men ingen bensin ska ha läckt ut, enligt räddningstjänstens bedömning.

Enligt de första rapporterna ska det inte ha funnits några människor på bron.

Inte onyktra

 Det var strax före midnatt som bogserbåten, med en av Vägverkets linfärjor på släp, kom snett när Liljeholmsbron skulle passeras. Under natten förhördes de två i besättningen på bogserbåten av polisen. Det finns inga misstankar om att de varit onyktra, enligt Lennart Nordén. Den fortsatta utredningen får visa om det rör sig om en olycka eller om de brutit mot någon föreskrift, tillägger han. De har inte delgivits misstanke om brott.

Trafiken igång igen

Efter ett par timmar kunde trafiken släppas på igen, sedan inspektionen visat att skadorna inte var så allvarliga, säger Lennart Nordén, vakthavande befäl vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral, till TT.

  Liljeholmsbron förbinder Södermalm med Liljeholmen i södra Stockholm och är en av huvudstadens viktigaste trafikleder.

För ett halvår sedan rammades Essingebron

Nicklas Hermansson, TT