En bra bar för basala behov

NYHETER

Ljunggren tillfredsställer nästan allt

Foto: Poetisk pärla Ljunggren är ett vattenhål där man enkelt kan försvinna bort från verklighetens känslor bland drinkar med poetiska namn.

På matmenyn står det "Hungrig".

På drinkmenyn "Törstig".

På toalettdörren, nej nån måtta finns det tack o lov.

Människor är till största delen enkla varelser.

Vi vill äta, dricka, sova och lite annat.

Sen finns det där med kärlek och sånt.

Synd bara att det är omodernt att älska men alltid modernt att vilja bli älskad. Men det kan man med enkelhet glömma bort när man sitter vid Ljunggrens minimalistiska bardisk med en liten sushitallrik och ett glas champagne. Den med mindre plånbok eller hjärtesorg väljer cava.

Läppglans som drink

Drinknamnen här är som smarta kosmetikanamn. "Heaven in the afternoon" skulle lika gärna kunna vara en ögonskugga, men är en drink innehållandes rom, vit kakaolikör, jordgubbar och cava. "Sugar Magnolia" skulle kunna vara ett snyggt läppglans och "Happy Ending" en bra mascara. Men nej.

Kollar man sen in sakenamnen så ser man att de är rena poesin - "Porlande källvattnet", "Sagan om Kisha" och "Den skimrande duvan".

Urban publik

Drinken "Yomama" är som en metafor för klientelet. För i veckorna är här mer mama- än yo-stämning. Vissa av dem tar med barnvagnen in. Men på helgerna domineras Ljunggren av urban publik och musik.

Det här är en bar som kan tillfredsställa alla behov.

Nästan i alla fall.

Ljunggren

Barombudskvinnan