Pirrigt? Så klarar du jobbet i dag

NYHETER

Experten: Jobba i perioder – och se chefen och kollegorna som ett lag

Svårt att jobba - har du bara fotboll i huvudet i dag?

Funderar du på Sveriges startelva i stället för att lyssna på kollegan?

- Jobba ordentligt i perioder, men tillåt dig också att drömma dig bort i bland, säger Per Winbladh, motivationskonsult.

Ingen har väl undgått att det är ödesmatch för Sveriges del i kväll. Klockan 21 är det avspark mot Paraguay och det är vinst som gäller om Sveriges VM-dröm ska leva vidare.

Så hur ska man kunna koncentrera sig på jobbet i dag när tankarna hela tiden drar åt Zlatans form, Lagerbäcks taktik och Mellbergs uppspel?

- Så länge man levererar det man ska behöver man inte ha dåligt samvete om man försvinner bort i tankarna i bland.

Ett bra knep är att sätta upp mål för sig själv. Om man jobbar hårt en stund och klarar av vissa uppgifter, kan man med gott samvete ägna tankarna åt fotboll en stund sedan, säger Per Winbladh som också tycker att det är en bra idé att koppla fotbollstankarna till jobbet.

- Försök överföra glöden och engagemanget och se kollegorna och chefen som ett lag. Det har man nytta av även när fotbolls-VM är över, säger han.

Om nu det förbjudna inträffar och Sverige i kväll får styrk av Paraguay ska man tillåta sig att vara besviken, säger Per Winbladh.

- Det kommer att kännas tungt ett tag, och det är helt naturligt. Ju högre förväntningar desto större besvikelse. Men sedan måste man släppa det som hänt och njuta av livet och sommaren igen.

Anna Lindström