Öl och indiekör på Debaser

NYHETER

Det är som på Skansen. Men med mycket bättre låtar, tillgång till öl och inga tv-kameror. Snart kickar "Allsång på Debaser" igång.

Foto: Mer av Catti - mindre av Anders. Foto: Aftonbladet

Förra sommaren körde Debaser ett allsångskoncept med mer alternativa låtar, en indiekör och en karismatiskt allsångsledare. Multikonstnären Catti Brandelius testade, efter att ha ägnat sig åt sina alter egos Miss Universum och Profesora, att ikläda sig allsångsledarrollen. Hon gillade det, och får även i år "bästa sommarjobbet".

"En indiedjungel"

- Det är som en indiedjungel framför en. Annars står jag på scen och framför mina egna grejer, men det är härligt att framföra andras låtar. Det var nåt helt nytt och jäkligt häftigt. Vi är där tillsammans för att vi älskar den här musiken, säger hon.

"There is a light that never goes out" blev Debaserpublikens motsvarighet till "Stockholm i mitt hjärta". Sessionerna inleddes och avslutades med den. Så lär det bli även i sommar.

Hemliga gästartister

Det blir gästartister varje gång, men de är hemliga. Man får helt enkelt köpa grisen i säcken. Catti Brandelius ger ändå en ledtråd till vem som är först på tur.

- Personen är väldigt snygg, sexig och har en oerhörd röst och karisma. Kan snacka mycket, har rest mycket och är mycket populär.

Allsång på Debaser

Sofia Larsson, Aftonbladet