Nyheter

Här byggs garage för 1 340 bilar

Av: 

Niklas Eriksson

NYHETER

Hagastaden ska få ett jättegarage

Nu ska Stockholm få ett av Europas största garage.

I Hagastaden ska ett gigantiskt underjordiskt parkeringskomplex byggas – för 740 miljoner kronor.

Investeringen – som ska råda bot på bristen på p-platser – klubbades igenom i går av det kommunala bolaget Stockholms parkering, skriver Dagens Nyheter.

Och det handlar om 1 340 nya parkeringsplatser i ett enormt underjordiskt garage. Bygget väntas kosta hundratals miljoner kronor.

– Det är vår största investering någonsin. Vi räknar med att det kommer kosta drygt 740 miljoner kronor, säger Christer Mellstrand (C), ordförande i styrelsen för Stockholm parkering, till DN.

Ska byggas i Hagastaden

Det 550 meter långa garaget kommer att byggas under Timglasparken, mitt i den centrala

delen av den blivande stadsdelen Hagastaden.

Projektet kommer delvis att finansieras av byggherrar som köper platser i garaget som motsvarar en mil gatuparkering, skriver DN.

– Det blir billigare, kanske halva kostnaden mot att bygga egna garage under husen, säger Christ­er Mellstrand till DN.

Väntas färdigt 2022

Garaget kommer att byggas i etapper i takt med att nya bostäder blir färdiga i Hagastaden och väntas vara helt färdigt först om nio år – 2022. Tanken är också att platserna ska utnyttjas av fler än ett fordon per dygn eftersom Hagastaden kommer att ha fler arbetsplatser än boende, skriver DN.

Det gigantiska parkeringsgaraget kommer att bli Sveriges största och med största sannolikhet ett av de största underjordiska i hela Europa, skriver Dagens Nyheter.

2015 börjar de första bostäderna i Hagastaden att byggas. Haga­staden beräknas stå helt färdig tio år senare och ska då bestå av 3 000 bostäder samt 14 000 arbets­platser.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på barnkläder – 70% rabatt på märkeskläder

Kids Brand Store

Publisert: