Svenska kungahuset

”Det blir något som Chris kan uttala”

Av: 

Ida Gustafsson

Just nu spekulerar alla i vad Madeleines och Chris bebis ska heta. På en bettingsajt ligger Elouise, Desirée och Alice i topp.
Just nu spekulerar alla i vad Madeleines och Chris bebis ska heta. På en bettingsajt ligger Elouise, Desirée och Alice i topp.

NYHETER

Blir det något nytänkande eller ett kungligt svenskt?

Ännu är det ingen som vet vad Madeleines Bernadotter kommer att heta.

– Jag tror att det blir ett internationellt gångbart namn, säger Johanna Lejon, hovreporter på Svensk Damtidning.

När Victoria och Daniel blev föräldrar var det många som trodde att de skulle titta i regentlängden och välja ett klassiskt drottningnamn. Men namnet hittade de i släkten, Estelle har fått sitt namn efter Folke Bernadottes amerikanska hustru.

”Maria i andranamn”

På en bettingsajt ligger Elouise, Desirée och Alice i topp. I botten finns Ingrid, Ulrika och Ulla. Några av namnen har kopplingar till Madeleines släkt. Dottern är beräknad till den 25 februari och i de blivande föräldrarnas släkter finns det flera spår som leder till kvalificerade namngissningar. Att Bernadotterns namn kommer matcha Chris systerdöttrar är inte helt omöjligt. 

– Chris syster Tatjanas barn heter Anoushka och Celina, jag tror att det blir något i den stilen. Sen är det lite roligt, de heter Maria i andranamn som Chris mamma. Så jag tror att även Chris och Madeleine kommer att döpa sitt barn till det i andranamn, säger Johanna Lejon, hovreporter på Svensk Damtidning.

”Internationellt gångbart”

Hon misstänker att Madeleine och Chris ratar historieböckerna och väljer ett modernt namn.

– Jag tror lite att Madeleine följer i Victorias fotspår, och inte tar något av de jättetraditionella namnen utan något mer nytt och lite otippat. Och jag tror att det blir ett internationellt gångbart namn som de väljer tillsammans. Något som funkar i alla länder och som Chris har lätt att uttala.

Men minst ett kungligt namn kan flickan få:

– Silvia och Madeleine står varandra väldigt nära så det är inte helt uteslutet. Men jag tror också att det blir någon blinkning till prinsessan Lilian, säger Johanna Lejon.

”Kan bli Victoria”

Aftonbladets nya hovexpert Roger Lundgren hoppas att paret väljer något som knyter an till den svenska monarkin.

– Jag är en traditionalist och tycker att det är roligt med traditioner. Och jag tycker att Josefin är ett väldigt fint namn, det finns en koppling i den kungliga historiken, säger han.

Drottning Josefina av Leuchtenberg var gift med kung Oscar I.

Fast de kungliga traditionerna behöver inte alls spela någon roll – Madeleine har innan henne inte tidigare burits av en svensk prinsessa.

Dock tror Roger Lundgren att ett av flickans mellannamn hittas i kungafamiljen. 

– Det är inte omöjligt att förstå att Victoria blir ett av namnen eftersom hon med all säkerhet kommer bli gudmor till barnet, säger han.

Så heter andra minikronor

Här är fler kungliga knoddar.
Raphaël Casiraghi

Son till Charlotte Casiraghi av Monaco och skådespelaren Gad Elmaleh. Föddes den 17 december 2013.
George av Storbritannien

Hertiginnan Kate av Cambridge och prins Williams första son George föddes 22 juli 2013.
Athena av Danmark

Mamma Marie och Pappa Joachim, prinsessa och prins av Danmark. Athena föddes den 24 januari 2012. Hennes syskon heter prins Henrik, 4, prins Felix, 11 och prins Nikolaj, 14.
Estelle av Sverige

Den blivande tvååringen föddes den 23 februari 2012 på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Hennes föräldrar är kronprinsessparet, Victoria och Daniel.
Vincent och Josephine av Danmark

De kungliga tvillingarna fyllde 4 år den 8 januari. Mamma och pappa är kronprinsessparet av Danmark, Mary och Frederik. Syskonen heter Isabella, 6 år och Christian, 8 år.
Mia Grace Tindall

Första dottern till Zara Phillips och Mike Tindall föddes den 17 januari 2014. Mamma Zara är dotter till prinsessan Anne, som är syster till kronprins Charles.

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här

LÄS OCKSÅ

Madeleine och Chris

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Svenska kungahuset