Man dog vid polisingripande

Publicerad 2013-11-25

En man i 40-årsåldern dog i samband med ett polisingripande i Visby i natt.

Ärendet har överlämnats till riksenheten för polismål.

– Vår polismyndighet har gjort bedömningen att våra poliser har agerat enligt de föreskrifter och anvisningar som finns, säger Ayman Aboulaich, vid Visbypolisen.

Tidigt i morse, strax efter 04-tiden, larmades polis till ett bostadsområde i östra Visby. Enligt samtalet rörde det sig om en man som verkade påverkad och förvirrad.

– Polispatrull kommer till platsen och i samband med ingripandet blir han våldsam och sedan avlider mannen, säger Ayman Aboulaich, kriminalinspektör vid polisen i Visby.

Ärendet har under dagen lämnats till riksenheten för polismål och förundersökningssekretess råder.

Vad gjorde poliserna när mannen blev våldsam?

– Det är de detaljerna jag inte vill kommentera. De ingår i förundersökningen som riksenheten för polismål kommer att utreda. Jag vill inte lämna ut det innan de har gjort sin förundersökning.

”Agerat enligt anvisningar”

Mannen är i 40-årsåldern och anhöriga är underrättade. Men polisen vill inte kommentera något ytterligare kring de omständigheter som finns kring händelsen.

– Vår polismyndighet har gjort bedömningen att våra poliser har agerat enligt de föreskrifter och anvisningar som finns. De har agerat enligt de anvisningar vi har från Rikspolisstyrelsen som reglerar hur man hanterar den typen av ärende. Utredningen får visa om det finns anledning att anta brott är aktuellt, säger han.